Eğitim

Eğitim İş Genel Başkanı Özbay: Yeni müfredat Cumhuriyet değerlerini seyreltiyor

Yeni müfredatın, ilkokul 1, ortaokul 5, lise hazırlık ve 9. sınıf düzeylerinde uygulanmaya başlanacak olması, eğitimciler arasında endişe yaratıyor

20 Ağustos 2024 08:37

Millî Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) yeni eğitim-öğretim yılı için yayımladığı Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli müfredatına tepkiler çığ gibi büyüyor. Eğitim İş Genel Başkanı Kadem Özbay, müfredatın çağdışı ve Cumhuriyet karşıtı olduğunu belirterek, "MEB, eğitimi ideolojik bir araç olarak kullanıyor ve ülkenin geleceğine zarar veriyor" dedi. Yeni müfredatın, 2024-2025 eğitim-öğretim yılında ilkokul 1, ortaokul 5, lise hazırlık ve 9. sınıf düzeylerinde uygulanmaya başlanacak olması, eğitimciler arasında endişe yaratıyor.

Cumhuiyet'ten Taylan Gülkanat'ın aktardığına göre, Eğitim İş Genel Başkanı, AKP'nin 22 yıllık iktidarı boyunca müfredatta dört kez köklü değişiklik yaptığını ve her değişiklikle eğitimde daha gerici bir atmosfer oluşturduğunu ifade etti. Özbay, "Cumhuriyet ve başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere emanet ettiği fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür nesiller yetiştirme görevini yerine getirmekte kararlıyız" şeklinde konuştu. Ayrıca, mevcut müfredatın eğitim köprüsüne dinamit koyduğunu ve MEB'in okulları medrese tipine dönüştürmeye çalıştığını söyledi.

"
"