Gündem

Edirne Belediyesi, İsrail ile kardeş şehir anlaşmasını sonlandırdı

05 Ağustos 2024 19:07

Edirne Belediyesi, İsrail’in Filistin'e yönelik saldırıları nedeniyle 2022 yılında imzalanan Bat-Yam kardeş şehir anlaşmasını oy birliğiyle sonlandırdı. Ağustos ayı meclis toplantısında, Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın'ın başkanlık ettiği toplantıda alınan karar, İsrail’in Filistin’deki saldırılarına tepki olarak açıklandı.

Başkan Akın, toplantıda yaptığı açıklamada, "Bat Yam, Edirne'de yaşamış Yahudi komşularımızın göç ettiği bir şehir. Ancak, İsrail'in Filistin'e yönelik katliamını kabul etmiyoruz ve bu nedenle kardeş şehir ilişkisini sonlandırıyoruz" dedi. Akın, Filistinli vatandaşların yanında olduklarını vurgularken, şehrin eski Yahudi komşularıyla gönül bağlarını devam ettireceklerini ifade etti.

Anka Haber Ajansı'nda yer alan habere göre, toplantıda ayrıca, Edirne Belediyesi tarafından Kavgaz mevkisinde Kent Lokantası'nın açılması oy birliğiyle kabul edildi. Kent Lokantası'nın 15 Temmuz Şehitler Parkı’nın karşısındaki alana kurulacağı bildirildi.

Belediye Meclisi, SGK borçlarıyla ilgili de önemli bir karar aldı. CHP’li belediyelerin SGK borçlarıyla ilgili yapılandırma yapılabilmesi için 228 milyon TL kredi kullanılması oy birliğiyle onaylandı. Belediye Başkanı Akın, SGK borçları konusunda adil bir yaklaşım çağrısında bulunarak, "Belediyelerimizin bu konuda baskı altına alınmasını kabullenemiyoruz. Ortak akılla bu sorunu çözeceğimize inanıyoruz" şeklinde konuştu

"
"