Gündem

Sinan Ateş duruşmasında Ateş ailesine saldırı; "Devlet Bahçeli'nin tehditlerinin, hedef göstermelerinin neticesi"

02 Ekim 2024 16:06

T24 Ankara

Ankara'da öldürülen eski ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş davasına karar için verilen arada, Gölbaşı Ülkü Ocakları'ndan olduğu öğrenilen Mertcan Kılıç adlı kişi, abla Selma Ateş'e saldırdı. Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş tepki göstererek; "Devlet Bahçeli'nin tehditlerinin, hedef göstermelerinin neticesi. Bugün fiziki müdahale oldu, yarın ateşli silah kullanılmayacağı meçhul. Gerçeği bile bile yalan konuşup iftira atacak kadar midesiz, bir kadına saldıracak kadar haysiyetsiz ve şerefsizler. Bugün fizikî müdahale gerçekleşti. Yarın ateşli silahla saldırı gerçekleşmeyeceğinin garantisi var mı?" ifadelerini kullandı. 

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş suikastına ilişkin görülen davanın bugün görülen duruşmasında karar için verilen arada Gökbaşı Ülkü Ocakları'ndan olduğu öğrenilen Mertcan Kılıç adlı kişi, Ateş'in ailesine saldırdı. 

Saldırıya tepki gösteren Ayşe Ateş, olayın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin tehditlerinin bir sonucu olduğunu savunarak şunları söyledi:

"Devlet Bahçeli'nin tehditlerinin, hedef göstermelerinin neticesi. Bugün fiziki müdahale oldu, yarın ateşli silah kullanılmayacağı meçhul. Gerçeği bile bile yalan konuşup iftira atacak kadar midesiz, bir kadına saldıracak kadar haysiyetsiz ve şerefsizler. Bugün fizikî müdahale gerçekleşti. Yarın ateşli silahla saldırı gerçekleşmeyeceğinin garantisi var mı? Onca polisin arasında, adliyenin bahçesinde bunu yapanlar yarın bir gün sokakta yalnız yürürken neler yapmaz. Sinan’ı aldılar, Musa Baba’mızı aldılar, şimdi sıra Saniye Anne’mizde mi, Sinan’ın kardeşlerinde mi? Soyumuzu mu kurutacaklar? Bu katillere, vandallara, vahşilere kim dur diyecek?"


T24’ÜN SİNAN ATEŞ CİNAYETİ DOSYASI

Sinan Ateş'in ablası: Bahçeli samimiyse elimizdeki bütün belgeleri vermeye hazırız, katilleri birlikte yakalayalım

Bahçeli ile Sinan Ateş cinayeti sanığı Demirbaş’ın cümlelerindeki benzerlik!

MURAT SABUNCU

Özgür Özel: Demirtaş ile çalışma toplantısı yapmak istiyorum, MHP Sinan Ateş cinayetinde sınıfta kaldı

Cinayete ilişkin haberler için tıklayın.

 

"
"