Dünya Basınında Bugün

Dünya Basınında Bugün | İsrail ordusuyla sivil yönetim arasındaki çatlak "gözle görülür şekilde" büyüyor

21 Haziran 2024 09:47

Britanya'da 4 Temmuz seçimleri yaklaşırken iktidardaki Muhafazakar Parti anketlerde hızla erimeye devam ediyor. New York Times, İsrail ordu komutası ile sivil yönetim arasında Gazze konusunda artan fikir ayrılıklarının bu hafta gözler önüne serildiğini ifade etti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, izole Kuzey Kore'ye silah gönderebileceklerini söyledi. 

20 Haziran 2024'te dünya basınında öne çıkan başlıklar şöyle...

The Guardian | Başbakan'a yeni darbe; eski Muhafazakar bakan İşçi Partisi'ne oy vereceğini söyledi

Britanya'da 4 Temmuz seçimleri yaklaşırken iktidardaki Muhafazakar Parti anketlerde hızla erimeye devam ediyor. Geçmişte Muhafazakar Parti hükümetinde Enerji Bakanı olarak görev yapan Chris Skidmore, seçimlerde İşçi Partisi'ne oy vereceğini söyledi. Skidmore, Başbakan Rishi Sunak'ın "iklim değişikliğini inkar edenlerle aynı tarafta yer aldığını" söyledi. 


The Independent | İngiltere Danimarka karşısında donuk 1-1'lik Euro beraberliği sonrası yuhalandı

The Independent, Avrupa Futbol Şampiyonası'nın favorilerinden İngiltere'nin Danimarka karşısında aldığı 1-1'lik beraberliğin "kimseyi ikna edemediğini" söyledi. Takımın 2. maçtan sonra gruptan çıkmayı henüz garantileyemediğini vurgulayan The Independent, oyuncuların yuhalandığını bildirdi. 


Marca | Büyük hayallerimize ulaşabiliriz

İspanya'nın önde gelen spor gazetelerinden Marca, İspanya'nın Avrupa Futbol Şampiyonası'nda şampiyonluğa yürüyebileceğini yazdı. 


New York Times | İsrail ordusunun Netanyahu ile arası açılıyor

New York Times, İsrail ordu komutası ile sivil yönetim arasında Gazze konusunda artan fikir ayrılıklarının bu hafta gözler önüne serildiğini ifade etti. Netanyahu hükümetinin aylardır 7 Ekim saldırılarını önleyemediği için orduya parmak doğrulttuğunu belirten NYT, ordu komutasının da yönetimin ultra ortodoks Yahudilerin orduya alınmasını engellemesinden rahatsız olduğunu belirtti. Çarşamba günü ordu sözcüsü basının karşısında açıkça hükümetin Gazze için savaş sonrası planı üretemediğine işaret ederek, "Eğer başka bir şey getirmezsek, günün sonunda yine Hamas'la karşı karşıya olacağız" dedi. 


Moscow Times | Putin Kuzey Kore'ye silah göndermelerinin ihtimal dışı olmadığını söyledi, ABD "çok" endişeli

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, izole Kuzey Kore'ye silah gönderebileceklerini söyledi. Washington, bu senaryonun Kore yarımadasında istikrarsızlık yaratacağını söyledi ve açıklamayı "çok endişe verici" diye niteledi. 

Pyongyang'da Kuzey Kore ile bir ortak savunma anlaşması imzalayan Putin, Vietnam'a geçtikten sonra perşembe günü açıklamalarda bulundu. Putin, Güney Kore'yi Ukrayna'yı silahlandırmaması konusunda uyardı. 

Rus lider, ülkesinin Kuzey Kore'ye silah sağlamasının Batı'nın Ukrayna'yı silahlandırmasının bir sonucu olabileceğini ifade etti. 

Putin, "Ukrayna'ya silah sağlayanlar bizimle savaşmadığınız düşünüyor, fakat Pyongyang'da da dediğim gibi; o zaman biz de Kuzey Kore'yle anlaşmamız kapsamında dünyanın diğer noktalarına silah sağlayabiliriz" diye konuştu.

Rus lider, "Bu ihtimal dışı değil" dedi. 


eKathimerini | Hizbullah tehditlerinin ardından Atina, Kıbrıs'a destek mesajı yolladı

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, Hizbullah'ın tehditlerinin ardından Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin "kardeş halkının" yanında olduklarını söyledi.

Açıklamada, "Tehdit kullanımı tehdidi Birleşmiş Milletler Anlaşması'nı açıkça ihlal eder" denildi.