Dünya Basınında Bugün

Dünya Basınında Bugün | Biden çekilecek mi?

19 Temmuz 2024 09:41

T24 Dış Haberler

ABD Başkanı Joe Biden'a yakın kaynaklar, Biden'ın Kasım ayındaki seçimleri kazanamayabileceği ve yarıştan çekilmesi gerektiği fikrini kabullenmeye başladığını ifade etti. Milwaukee'deki Fiserv Forum'da düzenlenen Cumhuriyetçi Parti Ulusal Kongresi'nde konuşan Cumhuriyetçi Başkan adayı Donald Trump, "Bugün karşınıza çıkarak size güven, güç ve umut mesajı veriyorum. Bugünden 4 ay sonra müthiş bir zafer kazanacağız ve ülkemizin tarihindeki en iyi 4 yılı başlatacağız" dedi.

19 Temmuz 2024'te dünya basınında öne çıkan başlıklar şöyle...

The Times | Just Stop Oil'in kurucusuna rekor beş yıl hapis cezası

Britanya'da Just Stop Oil'in kurucusu Roger Hallam, kamu düzeninin bozulmasını engellemek üzere tasarlanan yeni yasalar kapsamında, şiddet içermeyen protestolar nedeniyle şimdiye kadarki en uzun hapis cezasına çarptırıldı.

58 yaşındaki Hallam, 2022 yılında Londra'da M25 otoyolunu dört gün boyunca kesintiye uğratan protestoları koordine ettiği için beş yıl hapis cezasına çarptırıldı.

45 protestocu otoyoldaki köprülü kavşaklara tırmanarak polisi trafiği durdurmaya zorlamıştı. 


The Guardian | Biden "artık kenara çekilme çağrılarına daha açık"

ABD Başkanı Joe Biden'ın, partinin iki ana kongre liderinin Donald Trump'ı yenme yeteneğinden şüphe duyduklarını söylemesinin ardından, son günlerde Demokrat başkan adayı olarak kenara çekilmesi gerektiği yönündeki çağrıları duymaya daha açık hale geldiği bildirildi.

Biden'ın Covid-19 testinin pozitif çıkması, birkaç günlüğüne izole edilmesine ve adaylığının çok canlı olduğunu gösterme çabasının bir parçası olan Nevada'ya kampanya ziyaretini kısıtlamasına neden olmuştu. 


New York Times | Biden'ın kampanyasını sonlandırma konusunda yumuşadığı konuşuluyor

ABD Başkanı Joe Biden'a yakın kaynaklar, Biden'ın Kasım ayındaki seçimleri kazanamayabileceği ve yarıştan çekilmesi gerektiği fikrini kabullenmeye başladığını ifade etti. Biden'a yakın bir kaynak Başkan'ın henüz kesin bir karar vermediğini belirtirken bir başkası "gerçeklik anlaşılmaya başlandı" diye konuştu. 


New York Post | Yeni bir Don (Patron)

ABD'nin en yaygın muhafazakar yayınlarından New York Post, bugünkü manşetinde bir kelime oyunu yaparak İtalyan mafya ailelerinin başı için kullanılan Don ifadesini kullandı. Don, aynı zamanda Trump'ın ilk ismi Donald'ın kısaltması.

Milwaukee'deki Fiserv Forum'da düzenlenen Cumhuriyetçi Parti Ulusal Kongresi'nde konuşan Trump, "Bugün karşınıza çıkarak size güven, güç ve umut mesajı veriyorum. Bugünden 4 ay sonra müthiş bir zafer kazanacağız ve ülkemizin tarihindeki en iyi 4 yılı başlatacağız" dedi. Sahneye ampullerle Trump yazıldı. 

"Ülkemizdeki anlaşmazlık ve bölünmüşlük hızlı bire şekilde iyileşmeli" diyen Trump, "Biz Amerikalıların kaderi ortaktır. Birlikte yükselir veya dağılırız. Ben ABD başkanı olmak için adayım, ABD'nin yarısının başkanı olmak için değil. Çünkü ABD'nin yarısını kazanmak bir zafer değildir" diye devam etti.

Cumartesi günkü suikast girişimiyle ilgili de konuşan Trump, "Bir yandan çok güvende hissettim. Çünkü Tanrı benim tarafımdaydı. Bunu gerçekten hissettim" diye konuştu. 

Trump, saldırıda ölümden döndüğüne işaret ederek, "Bu gece burada olmamalıydım" dediğinde kalabalık, "Evet olmalısın" diye bağırdı. Cumhuriyetçiler daha sonra "Trump'ı istiyoruz" diye tezahürat yaptı.


Moscow Times | Rus mahkemesi, insanları tehdit etmedikleri sürece sokak hayvanlarına ötanazi yapılmasını yasakladı

Rusya Anayasa Mahkemesi, insanlara direkt bir tehdit oluşturmadıkları sürece sokak hayvanlarına ötanazi yapılmasını yasakladı. 

Anayasa Mahkemesi kararında, "Sahibi olmayan hayvanları öldürmek olağandışı bir önlemdir ve sadece bir kişinin güvenliği, hakları, özgürlüğü ve kamu güvenliği sağlanamadığı zaman meşru görülebilir" denildi.

RIA Novosti'nin aktardığına göre mahkeme, barınakların dolu olması ve tasarruf önlemlerinin sokak hayvanlarının öldürülmesi için meşru bir gerekçe olarak görülemeyeceğine hükmetti. 

Geçen sene sokak hayvanlarının insanlara saldırdığı birkaç ölümcül olay yaşanmasının ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bölgesel yönetimlere sokak hayvanlarıyla ilgili kendi kurallarını uygulama hakkı tanıdı. Karar kapsamında yerel yönetimlere nüfus kontrolü için ötanazi hakkı da verildi. 

Hayvan hakları aktivistleri, bu düzenlemenin toplu ötanazi ve "insanlık dışı öldürmelere" sebep olacağını ifade etti. 


eKathimerini | Yunan şarkıcı Despina Vandi, bayrak anlaşmazlığı nedeniyle sahneye çıkmayı reddetti

eKathimerini, Türk medyasına dayandırdığı haberlerde Yunan pop yıldızı Despina Vandi'nin Çeşme'de Türk bayrakları ve Atatürk portreleriyle dolu bir sahneye çımayı reddettiğini yazdı. Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, bize hiçbir güç Atatürk portresini indirtemez" dedi. 

eKathimerini, olayın Türkiye ve Yunanistan'ın ilişkilerini iyileştirmeye çalıştığı bir dönemde meydana geldiğini belirtti. 


Al Arabiya | Tel Aviv'de İHA saldırısı oldu; Husiler saldırıyı üstlendi

İsrail ordusu, İran destekli Husi milisleri tarafından üstlenilen bir insansız hava aracı saldırısının Tel Aviv'in merkezine isabet ettiğini ve bir kişinin öldüğünü, dört kişinin de hafif yaralandığını açıkladı.

Hava saldırısı alarmlarını tetiklemeyen patlama, İsrail ordusunun güney Lübnan'da İran destekli Hizbullah militanlarının üst düzey bir komutanını öldürdüğünü doğrulamasından saatler sonra yaşandı.

"
"