Gündem

Döşemealtı Belediye Başkanı Menderes Dal'dan yeni açıklama

21 Ağustos 2024 17:32

Antalya Döşemealtı Belediye Başkanı Menderes Dal'ın makam odasındaki eşyalar, alacaklı firmaya olan yaklaşık 100 milyon liralık borcun ödenmemesi gerekçesiyle haczedildi. Videolu açıklama yapan Dal, "4,5 aylık belediye icraatı dönemimizde şeffaf olduk. Bundan sonra da hep şeffaf olacağız. 1,5 milyar lira borçla devraldığımız Döşemealtı Belediyesinde yaptığımız işler, bu 4,5 ayda semeresini gösterdi. Birtakım çevrelerin, aldıkları kazançların sonucunda bugün belediyemize icra getirdiler. Hepinizi tanıyoruz" dedi. Konuyla ilgili yeni açıklamalarda bulunan Dal "Bu borçlar Döşemealtı Belediyesi’nin borçları, bizler gelip geçiciyiz" dedi.

Antalya Döşemealtı Belediye Başkanı Menderes Dal, geçmiş dönemden devralınan borçlar nedeniyle alacaklı bir firma tarafından makam odasındaki eşyaların haczedilmesine ilişkin yeni açıklamalarda bulundu. "122 milyon liralık ihalenin seçimden 10 gün önce olması çok dikkati çekici" diye vurgulayan Başkan Dal, şunları söyledi:

"Bu borçlar Döşemealtı Belediyesi’nin borçları, bizler gelip geçiciyiz"

"Göreve başladığımız andan itibaren ağır bir tablo ile karşılaştık. İlgili birimlerimizden edindiğimiz resmi bilgilere göre göre 1,5 milyar lira civarında bir borcu devraldık. Geçen yönetimden kalan ve bu borç şu an faizleriyle birlikte artmıştır malumunuz. Tabii ki bu borcun yanında 32 mahallemizin bekleyen temel belediyecilik hizmetleri adı altında acil bekleyen hizmetleri de vardı. Bir yandan bir mali disiplin yaratmaya çalıştık, bir yandan bu hizmetleri sürdürmeye çalıştık ve aynı zamanda belediyemizi gerçekten kurumsal bir yapıya kavuşturmak için çalışmalarımızı sürdürdük. Tabii bu 1,5 milyarlık alacakla ilgili değişik kuruluşlar, şirketler devamlı gelip alacakların tahsili yönünde bizlerle görüştüler. Biz bu ilgili firma ve ilgili firmayla da görüşmelerimiz oldu. Herkese söylediğimiz şuydu: Evet, devlette devamlılık esastır. Bu borçlar Döşemealtı Belediyesi’nin borçları. Bizler gelip geçiciyiz. Asıl olan bu kurum ve kuruluşlardır diye ve bu borçlarımız da zaman içerisinde yapacağımız birtakım tasarruflarla ödeyeceğimizi ama şu an için bununla ilgili bir ışık görmediğimizi defalarca kendilerine ilettik. Ve görüşmeler de değişik alacaklarla ilgili de sürüyor. Bu yönde çözüme yönelik bir gayrimenkulümüzü Basın İlan Kurumu aracılığıyla satışa çıkardık. İşte 28'inde ihalemiz olacak. Dolayısıyla bunlara da hep bunları söyledik. Yani bu borç bizim borcumuz. Biz bunu bir şekilde zaman içerisinde ödeyeceğiz dedik."

"122 milyon liralık ihalenin seçimden 10 gün önce olması çok dikkati çekici"

"Tabii bazı firmalar bunu olmazsa olmaz 'hemen öde'. 'Hemen ödeyemeyiz, söz verip tutamadıktan sonra bunun da anlamı yok' şeklinde görüşmelerimiz oldu. İlginç bir durum var. Bu ilgili kişinin üç ayrı firması var. Daha önce iki firmasıyla ilgili belediyemizde haciz işlemleri var. Bu kişi ayrı bir firması aracılığıyla da seçimden on gün önce Döşemealtı Belediyesi ile yeni bir asfalt ihalesi yapmışlar. 122 milyon liralık bir ihale. Biz bu konuyla ilgili de bu sözleşmenin tesisiyle ilgili de bu kişiyle avukatları aracılığıyla ve çalışanları aracılığıyla defalarca görüştük ve şunu söyledik; bakın bu belediyenin borç durumu ortada. Dolayısıyla bunu ödeme durumumuz yok. Bu iş yeni olmuş. Karşılıklı olarak fehsedelim. Sizler de geçmişte ekmek yemişsiniz bu belediyeden, Döşemealtı’ndan, Döşemealtılılardan ekmek yemişsiniz. Bu sadece belediyenin değil, tüm Döşemealtı’nın hakkı olan gelirler, kazanımlar, dolayısıyla fesih edelim bunu ve diğer borcumuz da zaman içinde paramız olduğu zaman ki olacak bunu ödeyelim’ dedik ama maalesef yaklaşmadılar. Bu 122 milyon liralık ihalenin seçimden 10 gün önce olması çok dikkati çekici ve bu ihaleye başka bir firma 63 milyon lira teklif etmesine rağmen bu kişiye veriliyor. Bu da manidar bir durum. Tabii biz bunun üzerine tek taraflı olarak feshettik. Bizim ayrı bir anlayışımız var."

"Başka hacizler de var"

"Başka hacizler var. Fiili uygulamaları şu an için yok. Alacaklı var. Yaklaşık 630 tane taşınmazımız var. 200 civarında hizmet aracı var. Tamamında haciz var. Öyle bir durumdayız. Soluk almaya çalışıyoruz tabiri caizse. Ama biz bu soluğu alacağız. Buna inanıyor ve güveniyoruz. Bu belediyecilik anlayışını alışılagelmişin dışında halk için, bölge için şeffaf bir şekilde ahlaklı bir şekilde geliştireceğiz. Gördüğünüz gibi odayı boşalttılar dün. Gördüğünüz gibi bir tane plastik masamız ve 20 tane plastik sandalyemiz var. Bunları da alabilir ilgili arkadaşlar. Hizmet edebilmek için bu eşyalar yeter bize. Bu eşyaların bir kusuru yok. Bunlarla bu şekilde devam edeceğiz." (ANKA)

"
"