Dünya

Donald Trump, Kamala Harris ile yeni bir münazaraya katılmayı reddetti

Trump, münazara yerine Harris'in başkan yardımcılığı görevine “odaklanması” gerektiğini de sözlerine ekledi

13 Eylül 2024 08:54

T24 Dış Haberler

Donald Trump, kasım ayındaki seçimlerden önce rakibi Kamala Harris'le yeni bir başkanlık münazarasına girmeyi reddetti. Trump, ilk münazarada kendisi kazandığı için Harris'in "rövanş" istediğini ileri sürdü. Münazaradan sonran yapılan birkaç anlık anket, seçmenlerin Harris'in Cumhuriyetçi rakibinden daha iyi performans gösterdiğini düşündüğünü gösterdi.

Trump, münazara yerine Harris'in başkan yardımcılığı görevine “odaklanması” gerektiğini de sözlerine ekledi.

Anketler iki adayın seçime sadece iki ay kala son derece sıkı bir yarış içinde olduğunu gösteriyor.

ABC News kanalında yapılan ve Harris'in Trump'ı savunmaya iten bir dizi kişisel saldırıyla sarsıldığı 90 dakikalık tartışmanın ardından her iki aday da zafer ilan etti.

Bunlar arasında Trump'ın miting kalabalıklarının büyüklüğü ve 6 Ocak 2021'de ABD Kongre Binası'nda yaşanan isyan sırasındaki tutumu ile ilgili yorumlar da yer aldı.

Trump ve destekçileri o zamandan bu yana tartışmayı yöneten iki ABC gazetecisini Harris lehine adil olmamak ve önyargılı davranmakla suçluyor.

Trump, perşembe günü uzun bir Truth Social paylaşımında “Bir boksör dövüşü kaybettiğinde ağzından çıkan ilk kelimeler ‘rövanş istiyorum’ olur” diye yazdı ve “Anketler, Demokratların radikal sol adayı yoldaş Kamala Harris'e karşı tartışmayı kazandığımı açıkça gösteriyor... ve o hemen ikinci bir tartışma çağrısında bulundu” diye ekledi.

 


Berlin Film Festivali’ni kahkahaya boğan Türk: Faruk

"
"