Gündem

Domuz sanıp ateş etti: Fındık bahçesindeki kadın hayatını kaybetti

05 Ekim 2024 16:02

T24 Haber Merkezi

Zonguldak'ta fındık bahçesine bir domuz girdiğini zanneden Serment Bayrak, çöplerden satılabilir malzeme biriktirerek satan Senem Çakır'ı av tüfeği ile vurdu. Çakır, hayatını kaybederken şüpheli gözaltına alındı.

Olay, gece saatlerinde Çaydamar Mahallesi Mehmet Zaman Sokak'ta meydana geldi. İddiaya göre; bir evin fındık bahçesinde dolaşan 80 yaşındaki Senem Çakır'ı domuz sanan 50 yaşındaki Serment Bayrak, av tüfeği ile ateş etti.

Domdom kurşunu ile vurulan kadının bağırmasıyla insan vurduğunu fark eden Bayrak'ın yakınları, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. Bu esnada Serment Bayrak, olayın şokuyla fenalaştı. 

Bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ambulansla Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Senem Çakır, hayatını kaybetti. Serment Bayrak ise gözaltına alınarak Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürüldü.

Adliyeye sevk edildi

Serment Bayrak, polisteki ifadesinde bölgede defalarca domuz görüp vurduğunu, olay anında da önce havaya ateş ederek seslendiğini, cevap alamayınca domuz sanarak çalılıklara ateş ettiğini söyledi. Polis merkezindeki işlemleri tamamlanan Serment Bayrak adliyeye sevk edildi. Şüphelinin, savcılıktaki işlemleri sürüyor.

"Satılacak şey çöp olur mu?"

Senem Çakır'ın yaşadığı evden 'kötü koku geliyor' ve 'çöp ev' diyen komşular, mart ayında şikayetçi olmuştu. Şikayet üzerine, belediye ekipleri Senem Çakır'ın evinin çevresindeki çöpleri toplamıştı.

"Satılacak şey çöp olur mu?" diyerek çöp biriktirdiğini reddeden Çakır'ın, evine yaklaşık 4 kilometre uzakta bulunan bölgede çöp toplamaya gittiği düşünülüyor. (DHA)


'Gecenin Kıyısı'nda taraf tutmanın anlamsızlığı üzerine bir hikâye

"
"