Gündem

Diyarbakır'da vatandaş, jandarma karakolunu CİMER'e şikayet etti: Tapulu arazime tel örgü çekildi!

22 Ağustos 2024 11:24

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinden Osman Karabacak isimli vatandaş, arazisinin sınırına tel örgü çekerek kapatan jandarma karakolunu CİMER'e şikayet etti. Karabacak, karakolun tapulu arazisine tel örgü çektiğini ve bu nedenle tarım yapamadığını, suya ulaşamadığını iddia etti. Ayrıca, köy korucularının da bahçesine zarar verdiğini belirtti.

Karabacak, "Ergani İlçesi Değirmendere ve Köprübaşı köyünde yer alan tapulu arazime Değirmendere Jandarma Karakolu tel örgü ile set çektiği için yol ve suyum kapanmıştır. Toprağıma ne araç ne yol ile gidememekteyiz. Suya ulaşamadığım için tarım yapamıyorum. Onlarca ağaç kurudu" ifadelerini kullanarak yaşadığı zorlukları dile getirdi.

Amida Haber'in aktardığına göre, ayrıca Karabacak, dayısının bahçede fenalaşarak hayatını kaybettiğini, ekiplerin yol kapalı olduğu için zamanında müdahale edemediklerini belirtti. Jandarma karakoluna ve kaymakamlığa yapılan başvuruların sonuçsuz kaldığını ifade eden Karabacak, "Karakol komutanına 2 defa haber vermemize rağmen bizimle ilgilenmedi. Kaymakamlığa yönlendirildik. 4 defa gitmemize rağmen kaymakam beyle görüşemedik" diyerek yaşadığı mağduriyeti aktardı.

Karabacak ayrıca, köy korucularının bahçesindeki sebzeleri topladığını ve suyunu kestiğini iddia etti. Şikayet dilekçesinde, "Korucular suyumuzu kesiyor. Ağaçların yarısı kurudu. Güvenlik gerekçesiyle izin verilmeyen bahçemize gidip ağaçlarımızı sulamak, sebzelerimizi yetiştirmek istiyoruz" dedi ve sorununun çözülmesini talep etti.

"
"