Gündem

Diyarbakır'da "öldüren serum"; genç kadın hayatını kaybetti

Baba Abdulvahap Odabaşı, kızının ölümünde ihmal olduğunu iddia ederek hastane ve ilgili sağlık görevlileri hakkında şikayetçi oldu

02 Ağustos 2024 14:28

Diyarbakır’da özel bir hastanede bel fıtığı ameliyatı olan Ayşe Odabaşı, ameliyat sonrası durumunun iyi olduğu gözlemlenerek taburcu edildi. Ameliyattan 10 gün sonra da işe başlayan Odabaşı, ağrılarının geçmemesi şikayeti ile ameliyat olduğu özel hastaneye başvurdu. Ameliyatını yapan doktora muayene olan Odabaşı’na aynı hastanenin acil servisinde uygulanmak üzere serum reçete edildi. Acil serviste serum uygulandığı sırada, 47 yaşındaki Odabaşı, fenalaştı ve vücudu morarmaya başladı. Doktorların müdahalesi ile genç kadın entübe edildi fakat kurtarılamadı. Ayşe Odabaşı, kendisine uygulanan serumdan 15 dakika sonra hayatını kaybetti.

"Hastane para istedi"

Amida Haber'e konuşan Ayşe Odabaşı'nın babası Abdulvahap Odabaşı, "Hastane, kızım komada yatarken bile benden para talep etti. Gerekli tıbbi müdahalelerin yapılması için 120 bin lira ödeme yapmam gerektiğini söylediler. Ayrıca, kızımın alerjik bir maddeye maruz kaldığını ve hastane personelinin bu durumu önceden bilmediğini iddia ettiler" dedi.

Baba Abdulvahap Odabaşı, kızının ölümünde ihmal olduğunu iddia ederek hastane ve ilgili sağlık görevlileri hakkında şikayetçi oldu.

"Vefatı ailesini sarstı"

Ayşe Odabaşı'nın cenazesi, yapılan otopsi sonrası ailesi ve yakınları tarafından Yeniköy Mezarlığı'na defnedildi. Taziyelerini kabul eden Odabaşı ailesi, kızlarının ani kaybıyla sarsıldı.

 

 

 

"
"