Gündem

Diyarbakır Çocuk Hastanesi’ndeki su basmaları ve çürüme kaygı verici boyutta!

"Hastanenin İskenderun Devlet Hastanesi gibi olmaması için çabalıyoruz"

29 Ağustos 2024 08:01

Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde su basmaları ve çürüme kaygı verici boyutta. Hastaneyle ilgili yapılan ayrıntılı raporun kendileriyle paylaşılması için yetkililere seslenen Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri (SES) İşyeri Temsilcisi Serdar Büyükdeniz, 6 Şubat depremlerini hatırlatarak; “Hastanenin İskenderun Devlet Hastanesi gibi olmaması için çabalıyoruz” dedi.

Yaklaşık 60 yıl önce yapılarak SSK’den Sağlık Bakanlığı’na devredilen Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi, 2008 ve 2013’te yıkım kararı çıkmasına karşın bütçe yetersizliği nedeniyle yıkımı gerçekleşmedi. 6 Şubat depremlerinin ardından hastanenin birçok noktasında çatlaklar oluştu. Binanın depreme dayanıklılık testi yapıldı. Yapılan testlerde kolonların röntgeni çekildi. Ancak test sonuçları, kamuoyuyla da sağlık emekçileriyle de paylaşılmadı.Cumhuriyet'ten Merve Kılıç'ın haberine göre, sağlıkçılara binanın ayrıntılı raporunun bakanlığa gönderildiği ve sonucun bakanlık tarafından açıklanacağı söylendi. Ancak, emek meslek örgütleri aylardır sonuca ilişkin yanıt alamıyor. 

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri (SES) İşyeri Temsilcisi Serdar Büyükdeniz, çatısında ve temelinde su basmalarının yaşandığı, birçok noktasında rutubet ve çürümenin olduğu hastanenin yıllık 1 milyondan fazla kişiye hizmet verdiğini söyleyerek endişelerini ifade etti:

“Hastanenin İskenderun Devlet Hastanesi gibi olmaması için çabalıyoruz. İskenderun Devlet Hastanesi de SSK’den devredilen eski ve çürük bir hastaneydi, önlem almadılar. Göz göre göre onlarca insan öldü. Hastanenin İskenderun Devlet Hastanesi gibi olmaması için çabalıyoruz.”

"
"