Gündem

Diyanet İşleri'ndeki 'Özel Vize' tartışması: Hac mı, lüks tatil mi?

“Kendi paralarıyla simit almaktan çekinenler, milletin emanetiyle lüksün zirvesini yaşıyorlar”

13 Ağustos 2024 07:55

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hac organizasyonları, iddialara göre, lüks tatil organizasyonlarına dönüşmüş durumda. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın eşi Seher Erbaş ve Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Huriye Martı’nın eşi Ali İhsan Martı'nın yanı sıra, Düzce İlahiyat Fakültesi Dekanı İsmail Karagöz'ün ve birçok üst düzey yöneticinin eşi, "Mücamele" adı verilen özel bir vize ile kuraya girmeden hacca götürüldüğü iddia edildi.

İddialara Göre Hac İbadeti Lükse Dönüştü

BirGün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre, milyonlarca yurttaş hacca sıra ile gitmeyi beklerken, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bu özel vize ile yöneticilerin eş, dost ve akrabalarını hacca götürdüğü öğrenildi. Özellikle, Seher Erbaş'ın beş defa kuraya girmeden hacca gitmesi ve Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Huriye Martı’nın eşi Ali İhsan Martı'nın da kurasız hacca götürülmesi büyük eleştiri topluyor. Diyanet'teki üst düzey isimlerin eşlerini de hacca götürdüğü belirtiliyor.

Diyanet kaynakları: Kendi paralarıyla simit almaktan çekinenler, milletin emanetiyle lüksün zirvesini yaşıyorlar

Diyanet kaynakları, yöneticilerin eşleriyle birlikte tahsis edilen odada bir ay kaldıklarını, kaldıkları her gün için hacılardan alınan ücretlerden harcırah ödendiğini iddia etti. Yöneticilerin bir kısmının Mekke Din Hizmetleri Ataşeliği’nde, bir kısmının ise Diyanet'in Mekke'deki merkezi olan Daru'l-Hadi otelinde kaldıkları bildirildi. Bu uygulamayı eleştiren Diyanet kaynakları, hac ibadetinin, lüks tatil olarak görülmeye başladığını belirtti. “Kendi paralarıyla simit almaktan çekinenler, milletin emanetiyle lüksün zirvesini yaşıyorlar” şeklinde konuştu.

"
"