Politika

Dışişleri Bakanı Fidan, Brüksel'de Yunanistan Dışişleri Bakanı Giorgos Gerapetritis ile görüştü

Fidan'ın, toplantı kapsamında Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı ve Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Genişlemeden Sorumlu AB Komiseri Oliver Varhelyi ile de görüşmesi bekleniyor

29 Ağustos 2024 13:46

T24 Haber Merkezi

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Avrupa Birliği Dışişleri Bakanları Gayriresmi Toplantısı (Gymnich) kapsamında bulunduğu Brüksel'de Yunanistan Dışişleri Bakanı Giorgos Gerapetritis ile bir araya geldi. Görüşme, Dışişleri Bakanlığı'nın X hesabından duyuruldu ayrıca iki bakanın fotoğrafı paylaşıldı. 

Yunan basının önde gelen yayın organlarından eKathimerini'nin Yunanistan diplomatik kaynaklarına dayandırdığı haberinde, görüşmede Kıbrıs sorunu, Avrupa-Türkiye ve Yunanistan-Türkiye ilişkilerinin ele alınacağı aktarılmıştı.

Haberde ayrıca görüşmenin Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Eylül ayında New York'ta BM Genel Kurulu çerçevesinde yapacakları görüşme ışığında gerçekleştiği belirtilmişti. 

Türkiye 5 yıl sonra davet edildi

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan bugün Brüksel'de yapılacak toplantıya katılacak. Ankara, 5 yıl sonra gelen çağrıyı AB ile ilişkileri canlandırmak için bir diyalog arayışı olarak görüyor.

Fidan, Avrupalı mevkidaşlarına bölgesel ve küresel tehditlere karşı Türkiye-AB iş birliğinin önemini anlatacak. İlişkilerin güçlendirilmesi yönünde irade ortaya konulması ve somut adım atılması beklentisini muhataplarına iletecek.

Bakan Fidan, toplantı kapsamında Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı ve Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Genişlemeden Sorumlu AB Komiseri Oliver Varhelyi ile de görüşecek.

"
"