Gündem

Dilruba Kayserilioğlu'na 7,5 ay hapis cezası

Kayserilioğlu'na AKP'den de tepki gelmiş, Özlem Zengin, "ceza alabileceğine" işaret etmişti

03 Eylül 2024 10:31

T24 Haber Merkezi

Sokak röportajında kullandığı ifadeler gerekçe gösterilerek tutuklanan ve 18 gün sonra tahliye edilen Dilruba Kayserilioğlu'na "halkı aşağılama" suçundan 7 ay 15 gün hapis cezası verildi. Mahkeme, hükmün açıklanmasını geri bıraktı. Kayserilioğlu, karar sonrası yaptığı açıklamada, "Dava sürecimiz devam ediyor. Verilen karar için avukatlarım bir üst mahkemeye başvuru yapacaklar. Hukuk mücadelemiz devam ediyor. Suçsuz olduğuma inanıyorum, bundan bir an bile şüphem olmadı" dedi.

İzmir'de bir sokak röportajında Instagram'a erişim engeli getirilmesine ilişkin kullandığı ifadeler nedeniyle tutuklanarak cezaevine gönderilen ve 30 Ağustos'ta tahliye edilen Dilruba Kayserilioğlu, bugün İzmir 35. Asliye Ceza Mahkemesi'nde hâkim karşısına çıktı. Kayserilioğlu'na "halkı aşağılama" suçundan 7,5 ay hapis cezası verildi. (DHA)

Ne olmuştu?

Kayserilioğlu, 2 Ağustos'ta Instagram'a getirilen erişim engeli ile ilgili görüşlerini bildirdiği sokak röportajında, “21. yüzyılın göbeğinde kalkıp da parlamenter sistemden çıkıp koskoca Türkiye Cumhuriyeti'ni tek adama verirsek o da böyle babasının çiftliği gibi kullanır" ifadelerini kullanmış, 12 Ağustos'ta, “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçlamasıyla tutuklanmıştı.

Kayserilioğlu'nun 30 Ağustos'taki tahliyesi de ailesine ve avukatlarına haber verilmediği için tartışma yaratmıştı. Kayserilioğlu, yoldan geçen bir kişinin telefonunu kullanarak ailesine haber verdiğini söylemiş, aile suç duyurusunda bulunacaklarını açıklamıştı.

AKP'li Zengin, "Ceza alabilir" demişti

AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, konu hakkında yaptığı açıklamada, "Buradaki konuda benim şahsi önerim tutuksuz yargılansın, yargılama olmasın değil. Söylediği hiçbir cümle doğruyu ifade etmiyor. Kullandığı ifadeler nezaketsiz ve yakışıksız. Çıktıktan sonra söylediği daha rahatsız edici, 'hiç pişman değilim' dedi. 'Üzgünüm' demesini beklerdim. Tahliyeden sonra ceza yaptırımı olmayacak diye bir şey yok" demişti.

Özgür Özel'in protokolde ağırlaması AKP'nin tepkisini çekmişti

Kayserilioğlu, tahliyesinin ardından İzmir Enternasyonal Fuarı’nın açılışına katılmış, CHP Genel Başkanı Özgür Özel tarafından protokolde ağırlanmıştı.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik'ten Özel'e, "Cumhurbaşkanımız Sn Recep Tayyip Erdoğan’a, Cumhurbaşkanlığı makamına ve vatandaşlarımıza yönelik hakaretler eden bir kişinin, CHP Genel Başkanı tarafından protokolde ağırlanması, alkışlanması ve üstüne taltif edilmesi asla kabul edilemez. Bir siyasi partinin yöneticileri nefret ve hakaret söylemlerinin hamisi olamaz. Nefret söylemlerine kıymet verilmesi tam bir şuursuzluktur" sözleriyle tepki göstermişti.

"
"