Gündem

Dikkat, sizin de adınız kullanılmış olabilir: MEB üzerinden milyonlarca liralık vurgun

E-devlet bilgilerini kontrol eden vatandaş, şaşkınlık geçirdi

21 Eylül 2024 09:30

Cumhuriyet yazarı Murat Ağırel, Milli Eğitim Bakanlığı’nın MESEM projesini suiistimal ederek milyonlarca liralık vurgun yapıldığını anlattı. 

Murat Ağırel'in aktardığına göre; kendisine ulaşan ve büyük bir tekstil firmasında çalışan okuru, e-devlet bilgilerine bakarken lise son sınıf öğrencisi olarak kayıtlara geçirildiğini fark etti. Zincirlikuyu İsov Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 12. sınıf öğrencisi olarak gözüken vatandaş, "yanlışlık vardır" diye okulu aramış, tam tersine okul yönetimi onaylamış. "Acaba sadece ben miyim" diye iş arkadaşlarına sormuş, bu kişiler de aynı şekilde meslek lisesine kayıtlı olduğunu görmüş. 

"Bunu katıldığım televizyon programında anlattım. Deyim yerinde ise belge yağdı" diyen Ağırel, "İzmir, İstanbul, Kocaeli, Mersin, Manisa tüm illerden aynı durumda olan kişilerin olduğunu öğrendim. Kısa bir açık kaynak araştırması ile MESEM uygulamasının nasıl suiistimal edildiğini de görmüş oldum.  İdareciler hayali çıraklar gösterip maaşlarını cebe atarak para biriktiriyor" ifadelerini kullandı.

Adana ve Kocaeli'nde okul idarecilerinin aynı yöntemle milyonlarca liralık vurgun yaptığını örneklerle anlatan Ağırel, şöyle devam etti:

"Açın bakın haberlere o kadar çok haber var ki...

İki örnek yazdım sadece. Yine iyi niyetle adım atılan ancak iyi planlanmayan bir girişim yine yolsuzluk macerasına dönmüş durumda.

Zincir market çalışanları, tekstil sektöründeki emekçiler, fabrika işçileri ulaştı. Hiç birinin haberi yok. Kuruş dahi almamışlar."

Yazının tamamını okumak için tıklayın

 

"
"