Gündem

Depremzede üniversite öğrencisi ekonomik sorunlar nedeniyle böbreğini satışa çıkardı

16 Ağustos 2024 13:06

İstinye Üniversitesi öğrencisi Yusuf Öztepeli, üniversite masraflarını karşılayamadığı için böbreğini satışa çıkardı. Konuyla ilgili CİMER'e başvuru yapan Öztepeli, okulu bırakmamak için bu yola başvurduğunu söyledi.

Depremzede kontenjanından İstinye Üniversitesi'ne giren Yusuf Öztepeli, yaşadığı ekonomik sorunlar nedeniyle böbreğini satışa çıkardı. Bu duruma mecbur kaldığı için Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’e de (CİMER) başvuru yaptı.

"Eğitimimin devam etmesi için böbreğimi satmak istiyorum"

Gazeteci Mehmet Yetim’in duyurduğu başvuruda şu ifadeler kullanıldı:

"Merhabalar Sayın Cumhurbaşkanım. 20 yaşında bir genç olarak en son çarem bu kaldı. Eğitimimin devam etmesi için ailemin yükünü hafifletmek için çalışıyorum ama yetmiyor. Borçlarım, faturam, harcamam yemeğim yüzünden böbreğimi satmak istiyorum. Lütfen bu konu hakkında sizden yardım bekliyorum. Sonumun intihar olmasını istemiyorum."

"Okul kitaplarını bile alamaz haldeyim"

BirGün’e konuşan Yusuf Öztepeli şunları söyledi:

"Depremde de yanımızda devlet yoktu. Çok zor günler geçirdik. Depremzede kontenjanından üniversiteye girdim ama ekonomik olarak sıkıntılıdayım. Okul kitaplarını bile alamaz haldeyim. Aldığım bursun yarısı yurda gidiyor. CİMER’e bu başvuruyu yapmak zorunda kaldım. Okulu bırakmamak için bu yola başvurdum."

"
"