Gündem

Depremzede Döne Kaya, Kuğulu Park'ta: Yetkililer ne yapıyor? Depremin üzerinden nerdeyse 2 yıl geçti, adaleti neden sağlamadılar?

"Türkiye'deki tüm yetkilileri Cumhurbaşkanı'ndan bakanlıklarına kadar herkesi göreve davet ediyorum"

15 Eylül 2024 13:06

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde Antakya Fuat Koku Sitesi'nde ailesini kaybeden Döne Kaya, başlattığı adalet nöbetinin 18’inci haftasında eylemini Kuğulu Park'ta sürdürdü. Kaya, "Depremde hayatını kaybeden en az 53 bin insanımız için adalet hala sağlanmadı. Yetkililer ne yapıyor? Depremin üzerinden nerdeyse 2 yıl geçti, adaleti neden sağlamadılar? Türkiye'deki tüm yetkilileri, Cumhurbaşkanı'ndan bakanlıklarına kadar herkesi göreve davet ediyorum" dedi.

Depremde ailesinden 4 kişiyi kaybeden Döne Kaya, 18 hafta önce başlattığı adalet nöbetine Kuğulu Park'ta devam etti. Kaya, burada yaptığı açıklamada 6 Şubat depremlerinden bu yana 587 gün geçtiğine işaret etti. Depremde en az 53 bin kişinin yaşamını yitirdiğini anımsatan Kaya, şöyle devam etti:

"19 aydır cevaplayamadığım sorular var. Yetkililer ne yapıyor? Dört ay sonra 6 Şubat depremlerin üzerinden koskoca 2 yıl geçmiş olacak, adaleti neden sağlamadılar? Hala sorumlu müteahhitler, yapı denetimler, en önemlisi de sorumlu kamu görevleri hala neden çalışıyor ya da ceza almadılar? Yaptıkları sorumsuzluklara göz mü yumalım? Bir dahaki depremde sırf bu yüzden yine mi ölelim? Ne istiyorsunuz? Kamu görevlilerine sağladığınız dokunulmazlığı, güvenliği dün 53 bin insana sağlamış olsaydınız bugün bu insanlar belki de yaşıyor olacaktı. Türkiye'deki tüm yetkilileri Cumhurbaşkanı'ndan bakanlıklarına kadar herkesi göreve davet ediyorum. Bu adaleti artık sağlayın. En az 53 bin insana bunu borçlusunuz. Ölen sizlerin annesi, bebeği, kardeşleri olsaydı adalet yine böyle mi olacaktı? Adaletin terazisi yine böyle suçluyu mu koruyacaktı? 6 Şubat günü yanımızda değildiniz, bari gelin adaleti sağlayın ki biz de bir nebze de olsa huzura erelim.”

“Deprem davalarına sahip çıkın”

Fuat Koku Sitesi’nde annesi, kız kardeşi, ağabeyi ve 9 aylık yeğeni ile birlikte 65 kişinin hayatını kaybettiğini belirten Kaya, “Benim 9 aylık yeğenim, annesi, babası ile burada, parkta koşup oynayacakken betonlar arasında can verdi, şimdi mezarda. Annemle yan yana olacakken şu an sırf aç gözlü insanlar üç kuruş daha kar etsin diye çaldığı binada can verdi annem. Kalbim de aklım da bu gerçeğe dayanamıyor artık. Sadece empati yapmanızı istiyorum. Şu an yanınızda olan sevdiğinizi bir an için depremde kaybettiğinizi düşünün ve bu deprem davalarına sahip çıkın. Çünkü bu adaletsizlik böyle devam ettiği sürece her an başka bir depremde yine ölebiliriz.” (ANKA)

"
"