Gündem

Depremde az hasar alan evini onardı, bakanlık yıkım kararı aldı

"Çok şükür depremde ölmedik ama şimdi yaşadığım stres ve sıkıntı dayanılmaz bir hal aldı"

19 Temmuz 2024 09:01

Deprem felaketinin ardından Hatay'ın Defne ilçesi Çekmece Mahallesi'nde Ali Durğun isimli vatandaş, az hasar aldığı raporlanan dört katlı binasını kendi imkanlarıyla onardı. Ancak, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı binayı yıkma kararı aldı.

Depremden kurtulan bina yıkılacak

BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre, Ali Durğun, depremden sonra binasını onarmak için büyük zorluklarla karşılaştı, bunlara rağmen bu onarımı gerçekleştirdi. Yetkililerin "az hasarlı" olarak tanımladığı bina için Durğun, duvarlarını yeniden inşa etti, sıvalarını yeniledi ve tesisat sorunlarını giderdi. Ancak, Çekmece Mahallesi rezerv alan ilan edildikten sonra, Durğun'un binası da yıkım listesine alındı. Binanın kapısına yapıştırılan tebligatta, 20 gün içinde tahliye edilmesi gerektiği bildirildi.

Mağduriyet artıyor

Durğun, "Az hasarlı evlere girilebilir denildi. Şimdi ise ne yapacağımı bilmiyorum. Çok şükür depremde ölmedik ama şimdi yaşadığım stres ve sıkıntı dayanılmaz bir hal aldı. Evimizi yeniledik, şimdi yıkılacak. Yetkililerden yardım bekliyorum," dedi. Durğun, bu süreçte ailesiyle birlikte yaşadığı stresin boyutlarını ve yıkım kararının kendilerini çok etkilediğini aktardı.

"
"