Gündem

Deniz Akkaya 16 yaşındaki kızına şiddet uyguladığı gerekçesiyle hapis cezasına çarptırıldı

17 Eylül 2024 12:37

Deniz Akkaya, Efe Önbilgin ile birlikteliğinden dünyaya gelen 16 yaşındaki kızına şiddet uyguladığı gerekçesiyle 4 ay 27 gün hapis cezasına çarptırıldı. Akkaya, karar sonrasında bir açıklama yaptı.

Habertürk'ten Mustafa Şekeroğlu'nun aktardığına göre; eski manken Deniz Akkaya, 16 yaşındaki kızına şiddet uyguladığı gerekçesiyle 4 ay 27 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Karar sonrası sosyal medya hesabından paylaşım yapan Akkaya "Allah kimseyi küçük düşürmesin" diyerek şunları söyledi:

"Mahkeme kanalıyla mont, lastik ayakkabı, telefon kulaklığı, annemden kalma neredeyse kullanılmayan kırık dökük bilgisayarın peşine düşecek kadar Allah, kimseyi küçük düşürmesin…
İnsan düşünmeden edemiyor, 16 senedir yemedim, yedirdim. Her şeyin en güzelini aldım, imkânları şartları insan üstü bir emek vererek şartları zorlayarak eksiksiz yerine getirdim. Erkek olmak / adam olmak / baba olmak başka bir şey…

Hanımlar, çocuk yapacağınız adamı çok doğru seçin. Hayatında ilk kez okul parasını bu sene ödedi diye çıldırıp evden bunları isteyecek kadar düşebilecek bir adamla muhatap olduğum için kendime çok kızıyorum. Bu ne açgözlülük, bu ne hırs,bu ne kendini küçük düşürme…
Bütün yaz, kızımı tatile götürmediği için tatile gitmedim. Kızım her sene sörf kampına giderdi gidemedi, ben de onunla birlikte bu yaz tatil yapmadım.
Ama şimdi okullar da açıldı. Güzel bir tatile çıkıyorum. Bir süre buralarda da olmayacağım. Belki de hayatımın bu döneminde hak ettiğim adamı aşkı bulurum ne dersiniz. Hayatım boyunca arkama bakmadım arkamda bıraktıklarımın yaptıklarını takılmadım. Bugün de aynen öyle yapıyorum. Herkese şahane bir hafta dilerim. Keyfinizi hiç kimsenin bozmasına izin vermeyin."

Annesiyle yaşadığı olay sonrasında sosyal hizmetler yurdunda kalan 16 yaşındaki kız zorlu süreci babasının yayında geçirmek istemiş haziran ayında  babası Efe Önbilgin tarafından teslim alınmıştı. Bu anın görüntüsünü Avukat Şeyda Yıldırım yayınlamış ve şu açıklamayı yapmıştı:

"28.05.2024 tarihinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı üzerine Sarıyer Çocuk Büro Amirliğince Marmara Çocuk Destek Merkezi’ne teslim edilen A.Ö., İstanbul 4. Aile Mahkemesi ve İstanbul 3. Çocuk Mahkemesi’nin 14.06.2024 tarihli kararları doğrultusunda az önce babası Efe Önbilgin tarafından teslim alındı. Devam eden yargılama süreçleri ve mevcut yayın yasağı kararları nedeniyle sadece bu kadar bilgi vermekle yetiniyor ve mutluluğumuzun resmini sizlerle paylaşmak istiyorum. Başta Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız, Marmara Çocuk Destek Birimi, değerli hocalarımız, tüm personel ve A.Ö.'nün üstün yararı için emek veren herkese teşekkür ediyoruz. Henüz hiçbir şey bitmiş değil ama bugünün A.Ö.'nün yeni hayatının ilk günü olması ve önündeki uzun yıllarda yüzünün hep gülmesi tek dileğimizdir..."

TIKLAYIN-Kızı devlet korumasına alınan Deniz Akkaya: Kızım pişman ve suçlamasını çekmek istiyor, olan yine bana oldu

Şans Eseri: Üvey kızı ile evlenen Woody Allen’ın filmlerini sanatçıdan bağımsız izleyebilir miyiz?

"
"