Gündem

DEM Parti'li Koçyiğit: 8 ayda bin 201 işçi çalışırken yaşamını yitirdi; bu sermayenin işçi sınıfına açtığı savaş bilançosudur

DEM Parti'li Koçyiğit, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında son günlerdeki işçi direnişleri eylemlerine yapılan polis müdahalesine dikkati çekti

17 Eylül 2024 14:50

DEM Parti Grup Başkanvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin olarak değerlendirmelerde bulundu. Koçyiğit, iş cinayetlerine dikkati çekerek, "Sadece ağustos ayında 129 işçi çalışırken yaşamını yitirmiş" dedi.

Koçyiğit, "Haksızlığa ve zulme karşı direniş büyüyecektir. İşçilere saldıran, tehdit eden, sermayenin tetikçiliğini yapan emniyet de bilsin ki iktidarın işlediği bütün suçların ortağı pozisyonundadır. İşçileri tehdit eden saldıran emniyet de merak ediyoruz acaba özelleştirildi mi, patronların iş yeri bekçisi mi yapıldı" ifadelerini kullandı.

"Ülke işçi mezarlığına dönmüş durumda"

AKP Batman Milletvekili Serhat Nasıroğlu'na ait Fernas madencilikte işten çıkarılan işçiler, Ford Otosan işçileri ve Polonez fabrikası işçilerinin mücadelesine destek verdiklerini belirten Koçyiğit, sözlerine şu şekilde devam etti:

"Bir taraftan işçileri en kötü koşullarda çalıştırıyorlar ve buna karşı işçiler grevlere çıkıyor ama bir taraftan da bu ülke bir işçi mezarlığına dönüştürülmüş durumda. Sadece ağustos ayında 129 işçi çalışırken yaşamını yitirmiş. Son 8 ayda bin 201 işçi çalışırken yaşamını yitirmiş. Bu bir savaş bilançosudur, bu sermayenin işçi sınıfına açtığı savaşın bilançosudur. Ağır çalışma koşulları, esnek çalışma, gerçek anlamda iş sağlığını koruyacak hiçbir önlemi almayan hükümet bin 201 işçinin bütün işçi ölümlerinin sorumlusudur."

"Yoksul işçiler ülkesi"

"Gözaltına alınan Polonez işçilerine ters kelepçe takanların acaba patronlarla nasıl bir ilişkisi var merak ediyoruz?" sorusuna vurgu yapan Koçyiğit, "Geçen yüzyıldaki darbeleri, işçi kıyımlarını 12 Eylül cuntasının 24 Ocak kararlarıyla bu ülkeye yerleştirmeye çalıştığı neoliberal politikaları bugün AKP-MHP hükümetinin adım adım ilerlettiğini, bu ülkeyi yoksul işçiler ülkesi haline açlıkla, sefaletle mücadele eden işçiler ülkesi haline getirmeye çalıştığını da görüyoruz" dedi. (ANKA)

 

Şans Eseri: Üvey kızı ile evlenen Woody Allen’ın filmlerini sanatçıdan bağımsız izleyebilir miyiz?

"
"