Politika

DEM Parti: Bahçeli ile tokalaşma, mecliste yeni bir diyalog kapısı açabilir

"DEM Parti olarak, her zaman sorunları konuşarak çözmeye çalıştık"

08 Ekim 2024 12:12

T24 Politika

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile gerçekleşen tokalaşmanın, TBMM'nin yeni yasama yılında taraflar arasında diyalog ve uzlaşı için yeni bir kapı aralayabileceğini belirtti. 

Doğan, TBMM'nin yeni yasama yılı açılışındaki genel kurulda gerçekleşen, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile olan tokalaşmanın sadece bir selamlaşma olmadığını, Türkiye için derin bir anlam taşıdığını belirtti. BirGün'ün Medyascope'tan aktardığına göre, bu jestin potansiyel bir uzlaşı başlangıcı olarak görülebileceğini vurgulayan Doğan, DEM Parti'nin çözüm yollarını diyalog ve uzlaşı üzerine kurduğunu ifade etti.

Doğan, "Bu tür selamlaşmalar, özellikle zor zamanlarda, taraflar arasında diyalog köprüleri kurabilir. DEM Parti olarak, her zaman sorunları konuşarak çözmeye çalıştık. Eğer bu tokalaşma, taraflar arasında yeni bir başlangıç noktası olacaksa, bu, normal bir selamlaşmanın çok ötesinde bir değer taşır" şeklinde konuştu.

TIKLAYIN - Bahçeli'den DEM Parti'ye "Türkiye partisi olma" çağrısı: Uzattığım el, milli birlik ve kardeşliğimizin mesajıdır

Bu tokalaşmanın, Bahçeli'nin AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mecliste grupların birlikte çalışmasının önemine dair yaptığı açıklamaların ardından gerçekleştiğini hatırlatan Doğan, "Bahçeli, meclisin çatısı altında huzur içinde çalışmamız gerektiğini, birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olduğunu söyleyen Erdoğan'ı dinledikten sonra bu kararı verdiğini belirtti. Bu, elbette olağan bir durum olarak karşılanmalı" dedi.

Doğan, sürecin henüz başında olduklarını ve bu tür jestlerin sonuçlarının zamanla değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. "Şu an için bu tokalaşmayı sadece bir selamlaşma olarak görmek için çok erken. Bu, bizden çok Türkiye için anlamlı bir adım olabilir. Ancak bu, yalnızca günlük siyasi çıkarlarla planlanmış bir hareket değilse, gerçekten ülke için önemli bir anlam ifade eder" dedi.


 

 

 

"
"