Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lübnan Başbakanı Mikati ile telefonda görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan da dün 3 bine yakın kişinin yaralandığı "çağrı cihazı" saldırılarının ardından Başbakan Mikati ile görüşmüştü

18 Eylül 2024 13:43

T24 Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Lübnan Başbakanı Necib Mikati ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan da dün 3 bine yakın kişinin yaralandığı "çağrı cihazı" saldırılarının ardından Başbakan Mikati ile görüşmüştü. 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lübnan'da düzenlenen saldırıyla ilgili üzüntülerini ifade etti, saldırıda yaşamını yitirenlere rahmet, yaralananlara acil şifa dileğinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca, "İsrail'in çatışmaları bölgeye yayma çabalarının son derece tehlikeli olduğunu, İsrail saldırganlığını durdurmak için gayretlerin devam edeceğini" söyledi.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Fidan da Mikati ile yaptığı telefon görüşmesinde Lübnan'da çağrı cihazlarının patlatılmasıyla düzenlenen saldırılarla ilgili bilgi aldı.

Fidan, görüşmede, patlamalardaki can kayıpları nedeniyle Lübnan halkına başsağlığı diledi.


Şans Eseri: Üvey kızı ile evlenen Woody Allen’ın filmlerini sanatçıdan bağımsız izleyebilir miyiz?

"
"