Gündem

Erdoğan tarih verdi: KKTC uyruklu öğrenciler katkı payı ve öğrenim ücretinde TC vatandaşı öğrencilerle eşit olacak

20 Temmuz 2024 22:15

KKTC öğrencilerinin Türkiye'de okurken ödedikleri katkı payı ve öğrenim ücretlerine yönelik sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, paylaşımında "Temmuz itibarıyla KKTC vatandaşı öğrencilerin katkı payı ve öğrenim ücretinde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı öğrencilerle aynı esaslara tabi olmasını kararlaştırdık" ifadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KKTC öğrencilerinin Türkiye'de okurken ödedikleri katkı payı ve öğrenim ücretlerine yönelik sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaptı. KKTC vatandaşı öğrencilerin temmuz ayı itibarıyla Türkiye'de okurken katkı payı ve öğrenim ücretinde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı öğrencilerle aynı esaslara tabi tutulacağını belirten Erdoğan, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Temmuz itibarıyla KKTC vatandaşı öğrencilerin katkı payı ve öğrenim ücretinde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı öğrencilerle aynı esaslara tabi olmasını kararlaştırdık.

Aldığımız bu karar Türk üniversitelerinde eğitim görmek isteyen Kıbrıs Türkü öğrencilerimize hayırlı olsun.

Türkiye olarak Kıbrıslı kardeşlerimizle ekmeğimizi de suyumuzu da geleceğimizi de paylaşmaya devam edeceğiz.

50 yıl önce bu topraklarda tesis ettiğimiz barış ve huzur ortamını inşallah muhafaza edecek, bunun zedelenmesine izin vermeyeceğiz."

"
"