Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "Sivas Kongresi" mesajı

"Şanlı tarihimizle iftihar eden, kahraman ecdadımızla aynı ruh ve şuura sahip olan genç nesiller ülkemizi Türkiye Yüzyılı hedefine taşıyacaktır"

04 Eylül 2024 09:10

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 4 Eylül Sivas Kongresi’nin 105. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Erdoğan, mesajında Türk milletinin Sivas Kongresi'nde alınan kararlarla azim ve kararlılık içinde İstiklal Mücadelesi'ni zaferle sonuçlandırdığını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mesajında, Sivas Kongresi'nde alınan tarihi kararların sadece Kurtuluş Savaşı'nın değil, Cumhuriyetin geleceğinin de temelini oluşturduğuna dikkat çekti. Erdoğan, “Bugün biz de adımlarımızı Sivas Kongresi’nde alınan ve Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini oluşturan kararlara bağlılık şuuruyla atıyoruz" dedi.

Erdoğan, genç nesillerin de kahraman ecdadın ruhunu taşıyarak ülkeyi Türkiye Yüzyılı hedefine ulaştıracağını belirtti ve şunları ekledi:

"İstikbalimizin önemli başlangıç noktalarından biri olan Sivas Kongresi’nde alınan tarihi kararlar, Kurtuluş Savaşı’nın yolunu açtığı gibi, Cumhuriyetimizin istikbaline de yön vermiştir. Bundan 105 sene evvel Sivas’ta, bağımsızlık ve vatan aşkıyla yakılan meşale, muasır medeniyet yürüyüşümüzde bugün de yolumuzu aydınlatmaktadır. Şanlı tarihimizle iftihar eden, kahraman ecdadımızla aynı ruh ve şuura sahip olan genç nesiller ülkemizi Türkiye Yüzyılı hedefine taşıyacaktır."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mesajının sonunda Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm kahramanları saygı ve şükranla andığını belirterek, "Bu Kongre’ye ev sahipliği yapan Sivaslıları ve tüm vatandaşlarımı en kalbi duygularla selamlıyorum" ifadelerini kullandı.

"
"