Politika

Çorum Valisi Dağlı’dan sınır güvenliği yorumu: Yurtdışına çıktı, bir daha da girmesi mümkün değil

12 Ağustos 2024 20:11

Başöğretmen Atatürk İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Hacı Ömer Atılgan ile okul görevlisi Mehmet Öztürk'e saldırıda bulunan kişilerin kayıplara karıştığını hatırlatan soruya “Onlar yurtdışına çıktı, bir daha da girmesi mümkün değil” yanıtını verdi.

Çorum Valisi Zülkif Dağlı bugün Asayiş Değerlendirme Toplantısı’nda son bir yılı değerlendirdi. Vali toplantıda bir yılda müdahale edilen olay sayısını, denetlenen servis araçlarını, uyuşturucuyla mücadeleyi, terör operasyonlarını anlattı. Vali Dağlı, 596 düzensiz göçmenin yakalandığını ve bu çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Başöğretmen Atatürk İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Hacı Ömer Atılgan ile okul görevlisi Mehmet Öztürk zincirle dövülmüştü. Şahıslar uyguladıkları şiddetin ardından kayıplara karışmıştı.

“Şahıslar kaçak yollardan yurtdışına çıktı”

“Okulun birinde yabancı uyruklu vatandaşların bir okul müdürüne saldırısı olmuştu. Saldırı yapan iki kişi kayıptı, bunlar yakalandı mı? Gerekli ceza uygulandı mı? Son durum nedir” sorusu üzerine durumu İl Emniyet Müdürü Arif Pehlivan’dan açıklamasını istedi.

İl Emniyet Müdürü Arif Pehlivan “Şahıslar kaçak yollardan yurtdışına çıktı” dedi. Vali Dağlı ise sınır güvenliğiyle ilgili “Onlar yurtdışına çıktı, bir daha da girmesi mümkün değil” yanıtını verdi. (ANKA)

"
"