Dünya

CNN: Ukrayna'nın en büyük silah tedarikçilerinden biri Rheinmetall CEO'suna yönelik suikast planı engellendi

Şubat ayında Rheinmetall, Ukrayna'da zırhlı araç üretmek ve onarmak için bir mühimmat fabrikası açmayı planladığını duyurmuştu

12 Temmuz 2024 08:39

T24 Dış Haberler

ABD istihbarat servisleri, Rusya'nın Almanya'nın önde gelen silah üreticisinin CEO'suna yönelik suikast planını engelledi. Suikast planının, şirketin Ukrayna'ya büyük miktarda silah sağlanmasındaki rolü nedeniyle bir misilleme girişimi olduğu öğrenildi. 

CNN'e konuşan kimliği açıklanmayan ABD'li ve Batılı yetkililer, Rheinmetall CEO'su Armin Papperger'i öldürme planının, Rus hükümetinin Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde Ukrayna'nın savaş çabalarına destek veren savunma sanayi yöneticilerini öldürme planlarından biri olduğunu söyledi.

Müfettişler, Papperger'i öldürme planlarının, planlar arasında en ileri aşamada olduğunu belirttiler.

ABD'li yetkililer, Alman muhataplarını bilgilendirdi ve Papperger ile Rheinmetall'in etrafındaki güvenlik önlemleri arttırıldı. 

Papperger, The Financial Times'a verdiği demeçte Alman hükümetinin "etrafında büyük bir güvenlik seviyesi" oluşturduğunu söyledi. Tehditleri doğrudan doğrulamamakla birlikte, Financial Times'a CNN haberinin güvenilir olduğunu söyledi ve "CNN'in sadece gökyüzüne bakmadığını düşünüyorum" dedi.

Ukrayna'nın en büyük teçhizat ve mühimmat tedarikçilerinden biri 

Dünyanın en büyük silah üreticilerinden biri olan Rheinmetall, top ve tank mermilerinin yanı sıra zırhlı araçlar da üretiyor. Alman Der Spiegel dergisinin haberine göre, Rusya'nın 2022'de Ukrayna'yı tamamen işgal etmesinin ardından üretimini önemli ölçüde arttıran Rheinmetall, Ukrayna'nın en büyük askeri teçhizat ve mühimmat tedarikçilerinden biri.

Şubat ayında Rheinmetall, Ukrayna'da zırhlı araç üretmek ve onarmak için bir mühimmat fabrikası açmayı planladığını duyurdu. Der Spiegel'e konuşan Alman güvenlik yetkilileri, Papperger'e yönelik komplonun ana nedeninin bu fabrika olduğunu söyledi.

"
"