Dünya

Cinsel taciz iddiaları Hint film endüstrisini sarstı

29 Ağustos 2024 08:10

T24 Dış Haberler

Hindistan'da film sektöründeki kadınların karşılaştığı zorlukları inceleyen bir raporun yayınlanmasından bu yana çoğu erkek yıldızlara yönelik cinsel taciz iddiaları artmaya başladı. 

Aralarında oyunculuğu bırakanların da bulunduğu çok sayıda kadın, sektörde cinsel saldırı ve tacizle karşı karşıya kaldıklarını ifade etti. 

Henüz kimlik bilgileri açıklanmayan birçok önemli erkek oyuncu hakkında bir düzineden fazla şikayet ortaya çıkarken oyuncu Mala Parvathy, "Bu buzdağının sadece görünen kısmı. Şimdiye kadar sadece birkaç kişi konuştu. Daha fazla kişi konuşabilir ve sorunlar daha detaylı ortaya çıkabilir" ifadelerini kullandı. 

Hindistan'ın Bollywood dahil çeşitli film endüstrisindeki insanlar, türünün ilk örneği olan raporu yakından takip ediyor. 

2017 yılında önde gelen bir kadın oyuncunun uğradığı saldırı, raporun yayınlanmasında etkili olan Sinema Kadınları Kolektifi'nin (WCC) kurulmasına yol açtı. 

Raporun yayınlanmasının ardından ilk iddia, tanınmış yönetmen Ranjith'i kendisine cinsel tacizde bulunmakla suçlayan Bengalli aktris Sreelekha Mitra'dan geldi. 

Bazı erkek oyuncular raporun yayınlanmasını memnuniyetle karşılayarak hükümetin iddialarla ilgili soruşturma başlatmasını talep etti. Hükümetten raporda suçlananların isimlerinin açıklanması istenirken, bazı oyuncular ise raporun sektördeki tüm erkeklerin tacizci olarak damgalanması için kullanıldığını öne sürdü. 

WCC kurucu üyesi olan oyuncu Parvathy Thiruvothu, "İnsanların bu endüstri içeriden çürümüş demesinden hoşlanmıyorum. Hayır, içeride iyiyiz, bu yüzden de düzeltiyoruz" diye konuştu. 

 

 

 

"
"