Dünya

Cinsel işkenceyle gündeme gelen İsrail hapishanesi yetkilisi, TV programına askerî elbise ve maskeyle katıldı; işkenceyi savundu

Askerî yetkilinin ertesi gün İsrail ordusu tarafından görevden uzaklaştırıldığı ilan edildi

10 Ağustos 2024 10:10

Sdei Teman Hapishanesi'nde, İsrail askerleri tarafından Filistinli tutuklulara cinsel saldırıyla işkencede bulunulmasının yankıları sürüyor.

Hapishane yetkililerinden bir yedek subay, çarşamba günü İsrail'de Kanal 14 televizyonunda bir programa katıldı. Programa askerî elbise ve kar maskesiyle katılan yetkili, hapishanedeki cinsel işkence olayını savundu. Söz konusu askeri yetkilinin ertesi gün İsrail ordusu tarafından görevden uzaklaştırıldığı ilan edildi.

TIKLAYIN | İsrail askerlerinin bir Filistinliye cinsel saldırıyla işkence yaptığı anların kamera kaydı ortaya çıktı

Programa katılan hapishanede yetkilisi, Filistinli esirleri dövmesi gerektiğinin söylendiğini ve fotoğraf çekmemesinin istendiğini belirtti. Ayrıca Filistinlilerin gözlerinin bağlı olduğunu ve kuralları ihlal etmeleri halinde onları cezalandırmak konusunda "hareket özgürlükleri" olduğunu aktardı.

Wall Street Journal'ın (WSJ) hapishane kaynaklarına dayandırarak verdiği bilgiye göre, 7 Ekim 2023 ile 2 Ağustos 2024 tarihleri arasında İsrail'deki hapishanelerde 44 Filistinli tutuklu işkence altında öldü.

"
"