Dünya

Çin, okullardaki akran zorbalığını ve aşırı ödevleri durdurmak için kampanya başlattı

14 Mayıs 2024 12:01

T24 Dış Haberler

Çin Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, öğrencilerin ruh sağlığını iyileştirme çabalarının bir parçası olarak okullarda aşırı ev ödevi ve akran zorbalığı gibi sorunları ele almak üzere bir kampanya başlatıldığı duyuruldu.

Duyuru, bakanlığın özellikle kırsal kesimdeki göçmen çocuklara veya ebeveynleri yılın büyük bir bölümünde büyük şehirlerde çalışan çocuklara odaklanarak öğretmenler ve öğrenciler için ruh sağlığı eğitimi yürüttüğünü açıklamasından bir gün sonra geldi.

Pekin, 2021 yılından bu yana eğitim sektöründe reform yapmaya ve öğrenciler üzerindeki akademik baskıyı hafifletmeye çalışarak eğitim maliyetlerini düşürmek için 120 milyar dolarlık özel ders sektörünü baskı altına almıştı. Birçok bölge sakini çocuk sahibi olmamak için yüksek çocuk bakım ve eğitim maliyetlerini gerekçe gösteriyor.

Duyurular, Çin'in kuzeyinde 13 yaşında bir çocuğun öldürülmesinin ardından geldi. Küçük bir şehir olan Handan'da 10 Mart'ta öğrenciye zorbalık yaptıkları ve öldürdükleri iddia edilen üç erkek çocuk tutuklandı.