Dünya

Çin'in zorla organ toplama uygulamasından kurtulan ilk kişi konuştu

09 Ağustos 2024 11:44

T24 Dış Haberler

Çin'in zorla organ toplama uygulamasından kurtulan ilk kişi, akciğerinin ve karaciğerinin bir kısmının kesildiğini söyledi.

Mağdur Cheng Pei Ming, Çin Komünist Partisi'nin rızası dışında, Falun Gong dinini benimsediği için yıllarca hapis ve işkence gördüğünü öne sürdü. 

Çin hükümeti tarafından organ toplandığına dair söylentiler yıllardır devam ederken, uzmanlar Cheng'in "tartışılmaz" bir kanıt olduğunu ifade etti. 

Hayatta kalan kişinin röntgen taramaları, yaşadığı deneyim sırasında organlarının bir kısmının alındığını doğruladı.

İnsan hakları avukatı ve organ toplama araştırmacısı David Matas, "Çin, siyasi muhaliflerini yalnızca idama mahkum etmekten vazgeçince, organlarını almak yeni infaz biçimi haline geldi. Aynı zamanda sağlık sektörü de organlar için kârlı bir pazar olduğunu fark etmeye başladı." dedi.

Cheng, 2002 yılında hükümet tarafından Falun Gong'a karşı yürütülen zulmün sona erdirilmesini savunduğu için 8 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Cheng, "Beni isteğim dışında hastaneye götürdükten sonra, bir ameliyat için onay formlarını imzalamaya zorladılar. Reddettiğimde 6 gardiyan beni yakalayıp yere yatırdı ve bana bir şey enjekte ettiler. Hatırladığım bir sonraki şey, burnumda tüpler olan bir hastane yatağında olduğum ve bilincimin gidip geldiğiydi. Yan tarafımdaki bandajın altından kanlı bir sıvı akan bir tüp vardı." dedi.

Cheng, bir gardiyanın kendisini yatağa kilitlemeyi unutması ve uykuya dalması üzerine kaçmayı başardığını, 2020 yılında Amerika Birleşik Devletleri'ne taşınmadan önce birkaç yıl boyunca da Tayland'da mülteci olarak Çinli yetkililerden kaçtığını söyledi.

 

"
"