Politika

CHP yönetiminden milletvekillerine mesaj: TBMM açılışında Cumhurbaşkanı Erdoğan ayakta karşılanacak

01 Ekim 2024 13:56

CHP, eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu döneminin aksine, bugün TBMM açılışında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ayakta karşılama kararı aldı. Karar, CHP milletvekillerine tebliğ edildi.

TBMM Genel Kurulu, 28. Dönem 3. Yasama Yılı açılışı için bugün TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş başkanlığında toplanacak. 15.00’te yapılacak açılışı Cumhurbaşkanı Erdoğan da Genel Kurul’da takip edecek.

Önceki yıllarda CHP Grubu, Erdoğan Genel Kurula geldiğinde ayağa kalkmadı. Kılıçdaroğlu dönemi boyunca milletvekilleri yerlerinde oturarak Erdoğan’ı protesto etti.

Normalleşme adımı

Özgür Özel’in CHP Genel Başkanı seçilmesinin ardından “normalleşme” adı altında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile temas kurması, görüşmeler yapması gibi adımların ardından, bugün de TBMM Genel Kurulu’nda Erdoğan’ın ayakta karşılanmasına karar verildi.

Karar, CHP Grup Başkanvekili Murat Emir tarafından vekillere iletildi.

TV100 yazarı Barış Yarkadaş, konu ile ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, karar ile ilgili şunları söyledi:

“CHP Milletvekilleri, Cumhurbaşkanı ve AK PARTİ Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan TBMM Genel Kurulu’na girdiğinde ayağa kalkacak. @tv100 için edindiğim bilgiye göre, bu karar Grup Başkanvekili Murat Emir tarafından vekillere tebliğ edildi. CHP’li vekiller, geçmiş dönemlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan TBMM Genel Kurulu’na girdiğinde ayağa kalkmıyordu. Vekiller, Erdoğan salondan çıkarken ayağa kalkıyordu.”

Bazı vekillerin ise karara itiraz ettiği ifade ediliyor. Gazeteci Fatih Atik, CHP’nin kararına karşı bazı vekillerin oturuma katılmayabileceğini söyledi.

"
"