Gündem

Üç günlük yoğun mesai bitti, “İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayı" sona erdi: CHP’nin yeni tüzüğü hayata geçirilecek

08 Eylül 2024 14:05

CHP’nin 20’nci Olağanüstü Tüzük Kurultayı sona erdi. CHP delegeleri, il başkanları, belediye başkanları, milletvekilleri, PM üyeleri ve MYK üyeleri Genel Başkan Özgür Özel ile birlikte CHP Genel Merkezi'nin bahçesinde "aile fotoğrafı" çektirdi. 

CHP’nin, 4 Eylül'de Sivas'ta sembolik olarak başlayan, Ankara'da 6 Eylül'de devam eden “İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayı” başlıklı 20’nci Olağanüstü Tüzük Kurultayı bugün sona erdi. Sosyalist Enternasyonal Komitesi’nin katılımıyla program çalışmasının son toplantısında Ankara Deklarasyonu metni hazırlandı. Program Komisyonu Raporu, kurultay delegeleri tarafından oylandı ve oy birliğiyle kabul edildi. Ardından kurultay, basına açıldı. İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayı’nın sonuç bildirgesi, Genel Sekreter Selin Sayek Böke tarafından okundu.

TIKLAYIN - Yeni tüzük CHP için ne getirebilir?

TIKLAYIN - CHP'nin tüzüğü değişti, Özel "Biz burada partinin anayasasını yaptık, kaybeden yok" dedi: İşte yeni tüzükteki düzenlemeler

Daha sonra CHP delegeleri, il başkanları, belediye başkanları, milletvekilleri, PM üyeleri ve MYK üyeleri Genel Başkan Özgür Özel ile birlikte CHP Genel Merkezi'ne geçerek, bahçede "aile fotoğrafı" çektirdi.

Bu kapsamda bugün MYK üyeleri, PM üyeleri, milletvekilleri ve belediye başkanlarının katılımıyla “Küresel Gelişmeler Işığında Program Çalışmaları” başlıklı toplantı başladı. Toplantıya CHP’nin tüzük kurultayına katkı sunmak amacıyla Ankara’ya gelen Sosyalist Enternasyonal Komitesi de katıldı.

Sosyalist Enternasyonal Komitesi'nin hazırlayacağı Ankara Deklarasyonu, kurultay delegeleri tarafından kurultayın kapanışında oylanacak.

TIKLAYIN - CHP toplantısına katılan Sosyalist Enternasyonal Komitesi, Ankara Deklarasyonu'nu duyurdu

Bu deklarasyon, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in eylül ayı sonunda yapılması planlanan ABD ziyaretinde katılacağı Sosyalist Enternasyonal Başkanlar Kurulu Toplantısı’nda katılımcılarla paylaşılacak.

Oylamanın ardından parti heyeti, CHP Genel Merkezi’ne geçerek yemek organizasyonuna katılacak.

CHP’nin İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayı, kurultay aile fotoğrafı çekimiyle kapanacak.

Parti üyelerinden tepki

Öte yandan CHP tüzük kurultayının yapıldığı salonda, delegelerin olduğu kısma alınmayan parti üyeleri tepki gösterdi. (ANKA)

TIKLAYIN - CHP 'İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayı'nda | Özgür Özel: Kişisel hırslarıyla bu partinin karşısında adaylaşanlar bir daha bu partide görev alamayacak

 


 

"
"