Gündem

CHP'li Tanrıkulu, Marmara Cezaevi'nde Kavala, Atalay, Kahraman, Kozağaçlı ve Kaya'yı ziyaret etti: Atalay ile ilgili AYM kararının derhal uygulanmalıdır!

01 Ağustos 2024 14:39

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Marmara Cezaevinde hükümlü bulunan Osman Kavala, Can Atalay, Tayfun Kahraman, Selçuk Kozağaçlı ve eski Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya'yı ziyaret etti. Tanrıkulu, "Can Atalay'la ilgili olarak dün itibarıyla Anayasa Mahkemesi gerekçeli kararını açıkladı ve bu gerekçeli kararla birlikte milletvekilliğinin düşürülmesinin, cezaevinde tutulmasının açıkça anayasaya aykırı olduğu ifade edildi. Bu kararın derhal uygulanması lazım" dedi.

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Marmara Cezaevinde hükümlü Osman Kavala, Can Atalay, Tayfun Kahraman, Selçuk Kozağaçlı ve eski Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya'yı ziyaret etti.

Ziyaretin ardından açıklama yapan Tanrıkulu, şunları kaydetti:

"Osman Kavala'yı, Can Atalay'ı, Tayfun Kahraman'ı, Selçuk Kozağaçlı'yı ve Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapmış olan Bekir Kaya'yı ziyaret ettim. Tümünü hukuksuz bir biçimde maalesef cezaevinde tutuyorlar. Yapılan yargılamaların hiçbirisi adil değildi ve hukuka uygun yapılmadı. Osman Kavala ile ilgili olarak Anayasa Mahkemesi'ne yapılan başvuru var. Tayfun Kahraman ve Can Atalay'la birlikte.

Yine Osman Kavala ile ilgili Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin verdiği karar var, içeride tutulmaması bakımından. Aynı zamanda Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi bu davayı takip ediyor. Can Atalay'la ilgili olarak dün itibarıyla Anayasa Mahkemesi gerekçeli kararını açıkladı ve bu gerekçeli kararla birlikte milletvekilliğinin düşürülmesinin, cezaevinde tutulmasının açıkça anayasaya aykırı olduğu ifade edildi. Bu kararın derhal uygulanması lazım.

Meclis'in yeniden toplanıp Can Atalay'ın milletvekilliğine dönüşüyle ilgili bir tezkereyi okuması lazım. Bütün bunların yapılması lazım. Cezaevlerinde gerçekten hukuka aykırı bir biçimde tutulan binlerce insan var. Cezaevleri önünde milletvekili olarak demokrasi, adalet arayışı içerisinde olmayacağımız günler içinde çalışmaya devam edeceğiz. Cezaevindeki arkadaşlarımın da selam ve sevgilerini iletiyorum." (ANKA)

"
"