Politika

CHP'li Salıcı'dan Deli Dumrul'lu "yurt dışı çıkış harcı" göndermesi

20 Haziran 2024 15:57

T24 Haber Merkezi

CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, Türkiye'de planlanan yurt dışı çıkış harcının artışına sert tepki gösterdi. Mevcut 150 TL olan harcın, 3 bin TL'ye çıkarılma planına "Deli Dumrul vergisi" benzetmesi yaptı. Salıcı, pasaport ve vize gibi zaten mevcut olan harçlara ek olarak bu yeni artışın, Türkiye'den yurt dışına çıkış maliyetlerini 20-30 bin lira arasına taşıyacağını belirtti.

Salıcı, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Pasaport için harç ödüyorsak, uçak bileti alırken vergi ödüyorsak, havalimanında niye bir daha yurt dışı çıkış harcı ödüyoruz? Bu harcı 150 liradan 3 bin liraya çıkaracaklarmış. Pul bu, pul. Bir pula 3 bin lira fiyat çekiyor iktidar. Dünyanın neresinde görülmüş bu vergi?" ifadelerini kullandı.

CHP'li vekil, önerilen zammın aslında yüksek gösterilip, daha sonra  bin 500 TL'ye indirilmesinin planlandığını iddia etti ve bunu da iktidarın bir manevrası olarak nitelendirdi. Ayrıca, Salıcı seyahat özgürlüğünün sadece zenginlere ait olmadığını, herkesin bu hakkı olduğunu vurgulayarak, vergi cambazlarına seslenip bu verginin tamamen kaldırılması ve gençlerden pasaport ücreti alınmaması çağrısında bulundu.