Gündem

CHP'li belediye AKP döneminde lüks siteye tahsis edilen havuzu halka açtı

10 Temmuz 2024 13:43

31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde AKP'den CHP'ye geçen Tuzla Belediyesi, plajlarını yurttaşların kullanımına kazandırmak için çalışma başlattı. AKP döneminde lüks bir konut sitesine tahsis edilen eskiden halkın kullandığı plaj, bakım- onarım çalışmalarının ardından tekrar açılıyor.

Sözcü'den Mahir Ağar'ın aktardığına göre; Tuzla Belediye Başkanı Eren Ali Bingöl’ün seçim vaadi olan Halk Plajı’nın açılışı  11 Temmuz Perşembe günü gerçekleştirilecek.

Uzun yıllar Tuzlalılara hizmet eden plaj, önceki yönetim tarafından, yanına inşa edilen konut sitesine tahsis edilmişti.

Eski AKP’li yönetim, halk plajını “sağlık ve hijyen kurallarına uygun değil” diyerek kapatmış ancak inşaat şirketinin reklamlarında konutlar “denize sıfır” olarak pazarlanmış, kano, sörf gibi deniz sporları için ideal olduğu belirtilmişti.

"Toplumsal bir hak"

Tuzla Belediye Başkanı Eren Ali Bingöl konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, "Tuzla Kart sahiplerine özel indirimler ve ayrıcalıklar sunarak, plajımızın keyfini çıkarmanızı sağlayacağız. Tuzla Belediyesi olarak, seçim öncesi verdiğimiz sözleri yerine getirme gayreti içinde olduk. Tuzlalıların denizle buluşmasını sağlamak, sadece fiziksel bir ihtiyaç değil, aynı zamanda toplumsal bir hakkın yerine getirilmesidir. Halk Plajı'nın açılmasıyla, yurttaşlarımızın güzel anılar biriktireceği, birlikte vakit geçireceği bir mekân oluşturmuş olacağız. Bu projenin hayata geçirilmesinde Tuzla halkının desteği büyük önem taşıdı" dedi.

"
"