Ekonomi

CHP'den eleştirilerin odağındaki TÜİK hakkında suç duyurusu

CHP, TÜİK hakkında suç duyurusunda bulunacağını duyurdu

18 Temmuz 2024 20:26

CHP'nin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) hakkında suç duyurusunda bulunacak. 

Türkiye İstatistik Kurumu'nun, en son Nisan 2022’de açıkladığı TÜFE kapsamındaki madde fiyatları geçen günlerde kamuoyuyla paylaşıldı ve büyük tartışma yarattı.TÜİK'in madde sepeti fiyatlarını açıklamama politikası ve yargı kararlarına rağmen bu durumu sürdürmesi, eleştirilerin odak noktası haline geldi. 

Bir açıklama yapan TÜİK Başkanı Erhan Çetinkaya, madde fiyatlarının yayımlanmasını durdurmalarına ilişkin eleştirileri, "Geçmişte açıklanan madde fiyatlarının bir gösterge niteliği yoktur. Madde fiyatlarının açıklanması için ekstra bir gün daha çalışma yapmak gerekiyor. Bu sebeple artık gösterge niteliği taşımayan bu fiyatları yayınlamıyoruz" diyerek yanıtladı. 

TIKLAYIN - TÜİK'in enflasyon hesaplaması verileri pes dedirtti: İşte kalem kalem o fiyatlar

CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi de TÜİK Başkanı Çetinkaya’nın enflasyon hesaplamalarıyla ilgili yaptığı açıklamaları eleştirerek, "TÜİK kendini şeffaf sanıyor. Tam bir komedi. TÜİK Başkanı halkımıza masal anlattığı gibi kendi de bu masallara inanıyor" demişti.

CHP, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıern aracılığıyla yarın Ankara Adliyesi'ne giderek TÜİK hakkında suç duyurusunda bulunacağını duyurdu.

TIKLAYIN - TÜİK Başkanı tartışılan rakamlara yanıt verdi: Türkiye'deki şirket kârları enflasyon üzerinde artırıcı etkiye sahip

TIKLAYIN - TÜİK madde fiyatları neden tartışılıyor, kurum ne diyor?

"
"