Gündem

CHP'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adaylığı için "Son tarih, Kasım 2025" yanıtı

14 Eylül 2024 10:50

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Özgür Özel’in Kasım 2025 için iktidara yaptığı erken seçim çağrısına yönelik AKP’den erken seçim gündemimizde yok yanıtı geldi. Konuya ilişkin açıklama yapan CHP kurmayları, "“Erdoğan aday olmak istiyorsa Meclis’in alacağı erken seçim kararına destek vereceğimiz son tarih, Kasım 2025. Çıkıp sırf kendi keyfi için erken seçim isterse kabul etmeyiz” dedi.

Cumhuriyet'ten Sarp Sağkal'ın haberine göre ekonominin gidişatına dikkat çeken partililer, “Türkiye’nin sorunları 4 yıl daha bekleyemez. Her an seçime hazır olduğumuzu söylüyoruz ama şartlar en doğru tarih olarak Kasım 2025’i işaret ediyor” diye konuştu.

"Erdoğan kararını ver"

CHP lideri Özel, Kocaeli’de Emek Büroları Akademik Kurul toplantısında konuştu. Erken seçim tarihi için Kasım 2025’i yineleyen Özel, “Erdoğan’a çağrıda bulunduğumuz tarih çok önemlidir. Erken seçim kararı alıyorsanız biz varız, sonrasında bizim kapımızı çalmayın. Erdoğan 2025 Kasım’a kadar kararını almalı. En güçlü adayları hâlâ Erdoğan ise buyursunlar” diye seslenmişti.

 


"
"