Politika

CHP: Beş yıl daha kaybetme lüksümüz yok!

Parti kurmayları, şu anda herhangi bir aday belirleme sürecinde olmadıklarını, bu tür tartışmaların kısır döngülere yol açmadan gerçekleşeceğini belirtti

11 Ağustos 2024 10:07

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) yönetimi, cumhurbaşkanlığı adayı tartışmalarının Türkiye'nin acil sorunlarından dikkatleri dağıttığını ve gerçek gündemi gölgelediğini belirtiyor. Parti kurmayları, cumhurbaşkanlığı adayının zamanı geldiğinde ortak akılla ve anketler yardımıyla belirleneceğini ifade etti ve "Türkiye'nin geleceğini duygusal kararlarımıza kurban edemeyiz. Beş yıl daha kaybetme lüksümüz yok" dedi.

BirGün'den Mustafa Bildircin'in aktardığına göre, CHP yetkilileri, parti içinde yapılan "Odak anket" adı verilen çalışmalarla politikalarının halk nezdindeki karşılığını sürekli olarak ölçtüklerini ve anketlere cumhurbaşkanı adayı ile ilgili soruların dahil edilmediğini vurguladı. Parti kurmayları, şu anda herhangi bir aday belirleme sürecinde olmadıklarını, bu tür tartışmaların kısır döngülere yol açmadan gerçekleşeceğini belirtti.

Parti içinde bazı belediye başkanlarının İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu destekleyici paylaşımları konusunda da CHP yetkilileri, herkesin tercihlerinin doğal olduğunu ancak partinin resmi bir gündeminin bulunmadığını ifade etti. CHP kurmayları, "Türkiye'nin geleceğini duygusal kararlarımıza kurban edemeyiz. Beş yıl daha kaybetme lüksümüz yok" diyerek, kararların ilgili kurullar tarafından sağlıklı yöntemlerle verileceğini söyledi.

"
"