Ekonomi

Chicago Fed Başkanı Goolsbee: Zayıf istihdam verileri henüz resesyon belirtisi değil

05 Ağustos 2024 21:37

Chicago Fed Başkanı Austan Goolsbee, ABD'de geçtiğimiz hafta açıklanan zayıf istihdam verilerine rağmen, bu durumun resesyona işaret etmediğini belirtti. CNBC'ye verdiği röportajda, ekonomiye ve para politikasına dair yorumlarda bulunan Goolsbee, zayıf iş gücü piyasası ve imalat sektörü verilerine Fed’in nasıl yanıt vereceğine dair soruları yanıtladı.

AA'nın haberine göre Goolsbee, “Ekonomi zayıflıyorsa, kısıtlayıcı politika duruşunu sürdürmek anlamlı olmaz,” ifadesini kullanarak, ekonomik büyümenin hala istikrarlı bir seviyede devam ettiğini ve istihdam verilerinin beklenenden zayıf olmasına rağmen, bu durumun henüz resesyona dönüşmediğini söyledi.

Fed'in gelecekteki kararlarında ekonominin seyrine göre hareket edeceklerini vurgulayan Goolsbee, bankanın bir sonraki toplantısına kadar birçok yeni veri geleceğini belirtti. Faiz indirimi konusunda ise yorum yapmaktan kaçınan Goolsbee, tüm politika seçeneklerinin masada olduğunu ve her şeyin duruma göre değerlendirileceğini ifade etti. Ayrıca, ekonomide bir bozulma olursa, Fed'in gerekli önlemleri alacağını da sözlerine ekledi.

 

"
"