Ekonomi

Cevdet Yılmaz mektup gönderdi: Saray'dan dev şirketlerin CEO'larına davet!

12 Ağustos 2024 13:30

Sekiz yıl sonra ilk kez toplanacak olan Yatırım Danışma Konseyi'ne, aralarında Elon Musk ve Jeff Bezos'un da bulunduğu dünya çapında ünlü CEO'lar davet edildi. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, toplantıda Türkiye'nin ekonomik ilerlemelerini ve yatırım fırsatlarını vurgulayacak. Toplantıda Çin ve Körfez ülkelerinden yatırımcıların öne çıkması beklenildiği aktarıldı.

Yatırım Danışma Konseyi sekiz yıl sonra ilk kez toplanacak. Toplantı için uluslararası dev şirketlerin CEO'larına davet gönderildi.

CNBC-e'nin edindiği bilgilere göre toplantıya Elon Musk, Jeff Bezos başta olmak üzere dünyanın önde gelen şirketlerinin CEO'ları ve yönetim kurulu başkanları çağrıldı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz imzasıyla çok sayıda şirketin ve Dünya Bankası gibi uluslararası kuruluşların üst düzey isimlerine gönderilen davet mektuplarında, 23 Ağustos tarihine kadar katılım konusunda cevapların iletilmesi istendi.

Orta Vadeli Program’a ilişkin güncellemenin ardından gerçekleştirilecek toplantıda Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk ekonomisinde kat edilen mesafeyi anlatacak ve Türkiye’ye yatırım çağrısında bulunacak.

 

 

 

"
"