Ekonomi

Cevdet Yılmaz'ın adını açıklamadığı şirket belli oldu: Suudi Acwa Power'dan Türkiye'ye 5 milyar dolarlık yatırım planı

02 Ekim 2024 11:11

T24 Ekonomi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın Türkiye'ye geleceğini ifade ettiği 5 milyar dolarlık yatırımın Suudi Acwa'nın enerji yatırımı olduğu belirtildi.

Türkiye'de yatırımlarda Körfez ilgisi devam ediyor. Bloomberg'in bir kaynağa dayandırdığı haberine göre, Türkiye, Suudi Acwa Power ile bir enerji yatırımı için görüşmeler yürütüyor. Yatırımın ana odağını yeşil enerji oluşturuyor.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, haftasonu Kanal 7’de katıldığı bir programda, “Suudilerin sahibi olduğu bir şirket, enerji ve diğer sektörlerde Türkiye’ye 5 milyar dolarlık yatırım yapmak istediğinden bahsetti” demişti.

Konuya yakın yetkililerin Bloomberg'e verdiği bilgiye göre, Yılmaz’ın konuşmasında işaret ettiği şirket Suudi Acwa Power. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından yürütülen görüşmelerin hangi aşamada olduğu ise belirtilmedi.

Acwa Power sözcüsü yaptığı açıklamada, “Bölgedeki iş geliştirmemizin bir parçası olarak Türkiye’deki taraflarla görüşmeler yapıyoruz, ancak bu noktada daha fazla ayrıntı veremeyiz” dedi.

Acwa Power’ın Türkiye’deki ilk yatırımı olan Kırıkkale’deki kombine doğalgaz çevrim santrali 2017 yılında açıldı. Santralin 950 megavat kapasitesi bulunuyor.

 

'Gecenin Kıyısı'nda taraf tutmanın anlamsızlığı üzerine bir hikâye

"
"