Dünya

Cem Uzan'dan "dostu" Trump'a geçmiş olsun mesajı: "Yahşi günde yar yahşidır, yaman günde yetiş gardaş"

İkili, Trump Tower depozitosu sebebiyle 1999 yılında davalık olmuştu

14 Temmuz 2024 12:48

T24 Dış Haberler

Fransa'da yaşayan Türk iş insanı Cem Uzan, "dostum" diye hitap ettiği eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçi Parti başkan adayı Donald Trump'ın suikast girişimine uğramasının ardından "hüngür hüngür ağladığını" söyledi. 

Cumartesi günü Trump'a Pennsylania'daki mitinginde ateş açılmasının ardından X platformu üzerinden 1999 yılında çekildikleri bir fotoğrafı paylaşan Uzan, "Yahşi günde yar yahşidır, yaman günde yetiş gardaş" yazdı.

Trump'a ateş açıldığı anın videosunu da paylaşan Uzan, "Hüngür hüngür ağladım… dostum… Donald!!!! Daha yapacak çok işin var" ifadelerini kullandı.

Cem Uzan'ın ABD'deki inşaat projeleri aracılığıyla Trump'la tanıştığı ve ikili arasında bir dostluk başladığı biliniyor. 

Cem ve Hakan Uzan, 1999 yılında New York'taki Trump gökdeleninde aldıkları dört daire için verdikleri 7.96 milyon dolarlık depozitoyu geri almak için dava açmış, temyiz aşamasında kaybetmişti.

Cumartesi günü Pennsylvania eyaletinde düzenlediği miting süresinde Donald Trump'a ateş açıldı. Suikast girişiminde sağ kulağından vurulan Trump'ın durumunun iyi olduğu belirtildi. 20 yaşındaki Thomas Crooks olduğu açıklanan saldırgan, Gizli Servis tarafından öldürüldü. 

 
"
"