Gündem

Çankaya Belediye Başkanı Güner: Bizler kini ve öfkeyi değil, sevgiyi, barışı ve hoşgörüyü benimsedik

1344 yıl önce Hz. Hüseyin ve yol arkadaşları, zalimin zulmüne direndiler, boyun eğmediler ve 1344 yıldır sevgiyle, aşkla ve muhabbetle anılıyorlar

Hüseyin Can Güner (ortada)

11 Ağustos 2024 10:49

Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, Geleneksel Birlik Aşuresi etkinliğine katıldı. Başkan Güner, "Bizler kini ve öfkeyi değil, sevgiyi ve barışı, savaşı değil kardeşliği ve hoşgörüyü benimsedik ve bugünlere kadar geldik" dedi.

Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, Kızılırmak Yerel Dernekler Federasyonu ve bileşen köy dernekleri iş birliğinde düzenlenen Birlik Aşuresi etkinliğine katıldı. Sokullu Kapalı Pazar Yeri'nde düzenlenen etkinliğe Başkan Güner'in yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara İl Başkanı Ümit Erkol, CHP Çankaya İlçe Kadın Kolları Başkanı Şengül Öncü Kurumlu, Belediye CHP Grup Başkanvekili Fırat Seyman, Belediye CHP Meclis Başkanvekili Veli Şahin, Çankaya Belediyesi ve Mamak Belediyesi meclis üyeleri, Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, İç Mimarlar Odası Genel Başkanı Emrah Kaymak, Anadolu Kangal Dernekler Federasyonu Başkanı Mehmet Karabulut, Ankara İmranlı Dernekler Federasyonu Başkanı Erdal Çınar, Kars Demokrat Dernekler Federasyonu Başkanı Tuncay Sönmez, Yozgat Demokrat Dernekler Federasyonu Anadolu Güç Birliği Dönem Sözcüsü Mesut Ayvazoğlu katıldı.

"Biz, demokratik Cumhuriyeti bizlere kazandıran Gazi Mustafa Kemal'in yolundan yürüyenlerdeniz"

Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, "Bu güzel hafta sonunda sizlerle birlikte olmaktan ve aşınızı, aşurenizi paylaşmaktan büyük bir mutluluk duyuyor, sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyorum" dedi. Matem ayında tutulan oruçların kabul olmasını temenni eden Başkan Güner, "1344 yıl önce Hz. Hüseyin ve yol arkadaşları, zalimin zulmüne direndiler, boyun eğmediler ve 1344 yıldır sevgiyle, aşkla ve muhabbetle anılıyorlar. Onlara zulmedenler ise lanetleniyor. Biz o günden beri, Hz. Hüseyin'in yolundan yürüyenlerdeniz. Derisi yüzülen Nesimi gibi, asılan Hallacı Mansur gibi, aslanla ceylanı bir kucakta besleyen, 'İncinsen de incitme' diyen Hacı Bektaş'ın yolunda, 'Dönen dönsün ben dönmezem' diyen Pir Sultan Abdal'ın yolunda, faşizme karşı direnen Deniz Gezmiş'lerin yolunda ve emperyalist dünyaya karşı büyük bir milli mücadeleyi örgütleyen ve bugün kıymetini daha iyi anladığımız laik, demokratik Cumhuriyeti bizlere kazandıran Gazi Mustafa Kemal'in yolundan yürüyenlerdeniz" dedi.

"Aşuremiz gibi birlik olduk"

Başkan Güner, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bizler kini ve öfkeyi değil, sevgiyi ve barışı, savaşı değil kardeşliği ve hoşgörüyü benimsedik ve bugünlere kadar geldik. Aşuremiz gibi birlik olduk. Farklılıklarımızı bir araya gelince unuttuk, daha da güzelleştik ve bunun sonuçlarını da geçtiğimiz Mart ayında aldık. Yıllardır Çankaya'da ve Yenimahalle'de aşuremizi kaynatıyoruz ama bu yıl Keçiören'de ve Mamak'ta da parklarımızda, meydanlarımızda özgürce aşuremizi kaynatıp bu birlikteliği gösterebilmenin mutluluğunu ve kıvancını yine sizlerle yaşadık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Birliğimiz ve beraberliğimiz daim, lokmalarımız kabul olsun. Bundan sonra da katliamların, acıların olmadığı güzel günleri hep birlikte yaşamayı diliyoruz."

Etkinlik, aşure ikramı ve türkü dinletileriyle sona erdi. (ANKA)

"
"