Gündem

Can Atalay, enkazdan sağ çıkarıldıktan sonra haber alınamayan Merve Ateş'i hatırlattı: Deprem kayıplarının bulunması için etkin arama yapılsın

20 Mayıs 2024 11:34

T24 Haber Merkezi

Gezi Davasında müebbet hapis cezasına mahkum edilen ve Silivri Cezaevi'nde tutulan Can Atalay, 6 Şubat'ta meydana gelen depremde İskenderun’da anne ve babasının yaşamını kaybettiği binadan yaralı olarak çıkarılan ve ortadan kaybolan Merve Ateş'i (26) hatırlatarak, "Deprem kayıplarının bulunması için etkin arama yapılsın" çağrısında bulundu. 

TIKLAYIN - Kayıp yakınları isyan etti: Merve Ateş nerede, neden komisyon kurmuyorsunuz?

TIKLAYIN - Can Atalay'dan deprem kayıpları açıklaması: Araştırma komisyonu kurulsun

Gezi Davasında müebbet hapis cezasına mahkum edilen ve Hatay'da TİP Milletvekili seçildikten sonra vekilliği düşürülen Can Atalay, 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerde kaybolan vatandaşlarla ilgili açıklama yaptı. 

X hesabında yaptığı paylaşımda, İskenderun'da anne ve babasının hayatını kaybettiği binadan yaralı olarak çıkartılarak hastaneye götürülen ve bir daha kendisinden haber alınamayan Merve Ateş'i örnek gösteren Atalay, şunları kaydetti:

"Merve Ateş (26), 6 Şubat depremi sırasında annesi ve babasıyla Hatay İskenderun’daki evlerindeydi.

Apartman yıkıldı. Annesi ve babası hayatını kaybetti. Merve Ateş, yakınları tarafından enkazdan sağ olarak çıkarıldı. Sadece bacağından yaralıydı, bilinci açıktı. İskenderun Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Mersin Yenişehir Hastanesi’ne sevk edileceği söylendi.

Ailesinin gözetiminde ambulansa bindirildi ancak aileden birinin ambulansa binerek eşlik etmesine izin verilmedi. Ancak Merve Ateş, bu hastaneye hiç götürülmedi. O günden beri Merve Ateş’ten haber alınamıyor.

Abla İlknur Karaca “Sağ çıkan bir insan nasıl yok edilir. Elimle teslim ettiğim kardeşim yok. Merve’nin yaşadığına eminim. Bilincini yitirdiğini düşünüyorum. Lütfen kardeşimi bulun” diyor.

İlknur Karaca’nın sesini duyun.

Deprem kayıplarının bulunması için etkin arama yapılsın.

Şerafettin Can Atalay Seçilmiş Hatay Milletvekili Marmara (Silivri) Cezaevi, A47  #DepremKayıplarıAraştırılsın"