Spor

Büyükekşi ve Yardımcı, Erdoğan ile görüştü; ikisi de aynı yanıtı aldı

"Seçimlerin sonucu, hem TFF'nin gelecekteki yönetimini hem de Türk futbolunun ulusal ve uluslararası arenadaki konumunu belirleyecek"

Servet Yardımcı (solda) / Mehmet Büyükekşi

10 Temmuz 2024 07:03

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) başkanlık seçimleri yaklaşırken, adaylar Mehmet Büyükekşi ve Servet Yardımcı'nın AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştirdikleri ziyaretler gündeme geldi. Her iki adayın da Erdoğan'dan aynı yanıtı aldığı bildirildi.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) 18 Temmuz'da gerçekleşecek başkanlık seçimlerinde mevcut başkan Mehmet Büyükekşi ve UEFA İcra Kurulu Üyesi Servet Yardımcı, başkanlık için yarışacak. 10Haber'den Cüneyt Muharremoğlu'nun aktardığına göre, Büyükekşi ve Yardımcı'nın adaylıkları, skandallar ve yönetim krizlerinin gölgesinde kalan federasyon için yeni bir dönemi işaret ediyor.

Mehmet Büyükekşi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın desteğini alarak yarışa devam etmeyi umarken, Almanya'dan dönüşte cuma namazında Erdoğan ile görüntülenmesi, siyasi desteğin sinyallerini verdi. Servet Yardımcı ise, adaylığını açıklamadan önce Cumhurbaşkanı ile görüşmüş ve "Yolun açık olsun. Hayırlısı" yanıtını almış.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın her iki adaya benzer yanıtlar vermesi, futbol dünyasındaki gelişmelere karşı mesafeli bir duruş sergilediğini gösteriyor. Erdoğan'ın "Kendi başkanınızı seçin, benim kapıma dayanmayın" sözleri, futbolun iç meselelerine doğrudan müdahale etmek istemediğini ortaya koyuyor.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun geleceği ve Türk futbolunun ulusal ve uluslararası arenadaki konumu, 18 Temmuz'da yapılacak bu kritik seçimle yeni bir döneme girecek.

"
"