Gündem

Büyük güvenlik açığı iddiası: Banka müşterilerinin hesaplarından izinsiz para çekildi, kredi kullanıldı

"Müşterilerimizi korumak için her türlü önlemi alıyoruz"

12 Temmuz 2024 07:56

Lüleburgaz'da bazı Akbank müşterilerinin hesaplarından izinsiz para çekilmesi ve kredi kullanılması suç durusuna konu oldu.

BirGün'den İsmail Arı'nın aktardığına göre, Lüleburgaz Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılan suç duyurusuna göre, bir vatandaşın hesabından bilgisi ve rızası dışında 350 bin TL kredi kullanıldı, toplamda 526 bin 741 TL'si başka hesaplara transfer edildi. Mağdur vatandaş, bankanın kendisine bu işlemler sırasında hiçbir uyarıda bulunmadığını ifade etti.

Bu tür vakaların artması üzerine, Akbank'tan yapılan açıklamada "Müşterilerimizi korumak için her türlü önlemi alıyoruz" denildi.

"Düzenli olarak parolalar değiştirilmeli, güvenlik yazılımları kullanılmalı"

TMMOB Bilgisayar Mühendisleri Odası Başkanı Cem Nuri Aldaş, kişisel verilerin korunmasının önemine dikkat çekerek, finansal kuruluşların daha sıkı güvenlik denetimleri yapılması gerektiğini vurguladı. Aldaş, vatandaşların bilinçli hareket etmeleri, parolalarını düzenli olarak değiştirmeleri ve güvenlik yazılımları kullanmaları konusunda uyarılarda bulundu.

Emniyet: Bankaların yaptırımları yetersiz

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün raporunda, dolandırıcılık olaylarının artmasına sebep olan etkenlerden biri olarak bankaların yetersiz yaptırımlarını ve bilgi paylaşımındaki aksaklıkları gösterdi. Raporda, dolandırıcıların faaliyetlerine devam etmesine olanak sağlayan mevcut sistemlerin yetersizliği eleştirildi.

TIKLAYIN - Akbank: Tüm güvenlik protokolleri tam ve eksiksiz sağlanmakta, tüm sistemlerimiz 7 gün 24 saat korunmakta ve izlenmektedir

"
"