Gündem

Bursa’da orman yangını: Kontrol altına alındı, 15 hektar alan zarar gördü

11 Ağustos 2024 19:30

Bursa'nın Gündoğdu Mahallesi'nde televizyon ve radyo vericilerinin bulunduğu alanda çıkan orman yangını, ekiplerin 5 saat süren çalışmasının ardından kontrol altına alındı. Kızılçam ağaçlarının bulunduğu ormandaki yangında ilk belirlemelere göre 15 hektar alan zarar gördü.

Bursa’da televizyon ve radyo vericilerinin bulunduğu Gündoğdu Mahallesi’nde saat 15.30 sıralarında yangın çıktı. Söndürme çalışmalarına Bursa Orman Bölge Müdürlüğü, AFAD, Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, Osmangazi, Mudanya, İnegöl belediyeleri, DSİ ve AKUT ekipleri toplam 74 araç, 1 uçak, 3 helikopter ve 227 personelle katıldı. Bölgedeki soğutma çalışmaları sürerken, Kızılçam ağaçlarının bulunduğu ormandaki yangında ilk belirlemelere göre 15 hektar alan zarar gördü.

Yangına, itfaiye ve Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri arazözler ve su tankerleriyle müdahale ederken, 2 helikopter de havadan söndürme çalışmalarına katıldı. Mahalle sakinleri de söndürme çalışmalarına traktörlere bidonlar ve kovalarla yükledikleri sular ve su doldurdukları ilaçlama tankerleriyle destek verdi. (DHA)

"
"