Spor

Bruno Genesio, Lille'in zayıflıkları hakkında konuştu: Takımımız çok kırılgan

13 Ağustos 2024 19:22

Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi 3. Eleme Turu'ndaki rakibi Lille'in teknik direktörü Bruno Genesio, L'Equipe'e açıklamalarda bulundu. Fenerbahçe hakkında konuşan teknik adam, Lille'in sahip olduğu zayıflıklar hakkında konuştu.

Genersio'nun açıklaları şu şekilde:

"İki sezondur Lille final maçlarında yüzüstü düşüyor"

"Eski teknik direktör Paulo Fonseca burada iz bıraktı. Taraftarlar arasında çok seviliyor. Öyle ki son maç gününden sonra, Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılamasalar da taraftarların takımlarını desteklediğini görebiliyordunuz. İnsanlar eğleniyordu. Teknik direktörlük dışında koçun kişiliğini de sevdim. Onu tanıdığım kısa süre içinde, konuşabileceğiniz, alçakgönüllü,  bir adam olduğunu gördüm."

"Dışarıdan baktığımızda Paulo Fonseca'nın ilk 11'ini merak ediyorduk, Neden bu kadar az değişiklik yaptığını ya da neden sonradan çözümler ürettiğini bilmiyorduk. Kadronun, bir maçtan diğerine ya da bir maç sırasında yeterince değişiklik yapmasına izin vermediğini fark ettim. Lille, yedek kulübesinden bakıldığında Ligue 1'deki en az etkili takımlardan biri. Takım yorgun görünüyordu. İki sezondur Lille final maçlarında yüzüstü düşüyor. Rennes'de, kırılmayacaklarını söyleyen ilk kişi bendim. Ama biz avantajı ele geçirdik."

"Fenerbahçe'nin duran toplardaki performansını beğendim"

"Takımın duran toplardaki performansını gerçekten beğendim, Ofansif ve defansif olarak. Bu açıdan Fransa'nın en iyi iki takımından biri. Pek çok maçın kilidi bu şekilde açıldı. Çok iyi organize olduklarını görebiliyoruz."

"Biraz fazla akademik olabiliyoruz"

"Kötü huyumuz ise bazen biraz fazla akademik olabiliyoruz. Öğrendiklerimizi yapıyoruz ama son otuz metrede yaratıcılık ya da ilham eksikliği yaşıyoruz. Lille en az XG'ye (beklenen gol) sahip takımlardan biri."

"Bu da geliştirmemiz gereken bir başka alan"

"Bazen topa sahipken mırıldanma eğilimindeyiz. Futbol gol atmaktan ibarettir. Bazen daha hızlı ilerlememiz gerekiyor. Zihinsel yön de önemli olacak. Bazen takım çok duygusal olabiliyor. Her şey yolunda giderse sorun yok. Eğer küçük bir sıkıntı varsa, soğukkanlılığımızı kaybedebiliyoruz."

"Bir maçı her zaman %100 kontrol edemezsiniz. Kazanan takımlar genellikle zayıf anlarını en iyi yönetenlerdir. Bu da geliştirmemiz gereken bir başka alan."

 

"
"