Dünya

Britanya Başbakanı Keir Starmer, AB ile yeni bir sayfa için Almanya'da

28 Ağustos 2024 11:51

T24 Dış Haberler

Britanya Başbakanı Keir Starmer, Brexit sonrası resmi temaslarda bulunmak için geldiği Almanya'nın başkenti Berlin'de, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile bir araya geldi.

Almanya Başbakanı Scholz, Keir Starmer'i Başbakanlık'ta resmi törenle karşılarken törende askerler de hazır bulundu. 

Brexit sonrası Avrupa Birliği (AB) ile gergin bağları onarmak adına "ilişkileri sıfırlama politikası" için zemin hazırladığı düşünülen Starmer’ın ilk adresi, AB'nin ekonomik gücü olarak nitelendirilen Almanya oldu.
 
Starmer,Scholz ile savunma ve ticaret konularına odaklanması beklenen görüşmeler için Berlin'e yapacağı ziyaret öncesinde AB üyesi ülkelerle verimli ilişkileri yeniden inşa etme sözü vermişti. 

Başbakan bu ziyaretin, Avrupalı komşularıyla son hükümetin bıraktığı “kopuk ilişkileri” onarma çabalarının bir parçası olduğunu ifade ederken, bunun "Avrupa ile ilişkileri onarmak için ele geçecek nadir bir fırsat” olduğunu da sözlerine ekledi.

Britanya'nın Avrupa ilişkilerini yeniden müzakere etme girişimi, başbakanlık görevinin başlarında tartışmalı kararlar alıp, bunların meyvelerini bir sonraki seçimlere yaklaşırken toplama stratejisinin bir parçası olarak yorumlandı. 

 
 
"
"