Yaşam

Boyner Grup’tan 'otizmli bireylere iş hayatında destek' projesi

22 Ağustos 2024 11:31

Bünyesinde 6 grup şirketi, 250’den fazla mağaza, e-ticaret siteleri, mobil uygulamaları ve 8 bini aşkın çalışan bulunduran Boyner Grup, Tohum Otizm Vakfı ile geliştirdikleri "Turuncu Odak" projesini tanıttı. Boyner Grup İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Seda Kızıltan, projenin otizmli bireylere istihdam sağlamak başta olmak üzere pek çok kapsayıcı fırsatlar sunduğunu aktardı.

Boyner Grup olarak insana ve topluma, işe ve dünyaya karşı sorumluluk başlıkları altında projeler geliştirdiklerini aktaran Boyner Grup İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Seda Kızıltan, “Bu projelerimizde farklılıkları, insanları birleştiren bir güç olarak tanımlıyoruz. Çeşitlilik, eşitlik ve kapsayıcılık bakış açımızla insan onuruna yakışır iş ve çalışma şartları sunmak temel hedeflerimiz arasında. 2023 yılında Tohum Otizm Vakfı iş birliğiyle hayata geçirdiğimiz Turuncu Odak projemizde de otizmli bireylere kapsayıcı fırsatlar sağlamak için yola çıktık” dedi.

“Odağımız farkındalık kazandırmak”

Turuncu Odak’ın sadece bir istihdam projesi olmadığını vurgulayan Kızıltan, “Boyner Grup olarak bu süreçte farkındalık kazanmak ve kazandırmak da istedik. Projemizin ardından şirketimizde bilmediğimiz ancak otizm teşhisi konmuş çocuğu, kardeşi ve yakınları olan birçok çalışma arkadaşımız olduğunu fark ettik. Onlardan gelen geri bildirimler doğrultusunda bu konuda farkındalığı artırmak amacıyla Bite Size adını verdiğimiz bir seminer düzenledik. Bu seminerde de, Boyner ailesi içinde kendilerini yalnız hissetmemeleri için onları Tohum Otizm Vakfı ile bir araya getirerek, benzer durumda olanlarla el ele tutuşmalarını ve sorunlarına kalıcı çözümler bulmalarını sağlıyoruz” şeklinde konuştu.

“Dokunduğumuz hayatları iyileştiriyoruz”

"Uzun vadede, otizmli bireylerin arasında iş ortamında değer üretmeye hazır olanlara kapsayıcı fırsatlar sunmaya odaklanacağız” sözlerinin altını çizen Seda Kızıltan, “Bu hedef doğrultusunda, Tohum Otizm Vakfı ile birlikte gerçekleştireceğimiz projelerle otizmli bireylerin iş hayatına daha iyi hazırlanması için çeşitli çalışmalar yapmayı planlıyoruz. Boyner Grup için 2024 yılı, sürdürülebilir kapsayıcılığa yoğunlaştığımız bir yıl olmaya devam ediyor. Kapsayıcı bir ortam yaratırken aynı zamanda dokunduğumuz hayatları güzelleştirmeye ve iyileştirmeye odaklanıyoruz" dedi.

Kızıltan sözlerini, "Boyner mağazalarında başlayan proje kapsamında ilk etapta otizmli bireylere kapsamlı bir oryantasyon programı sağlanmış durumda. 2025 yılında da hem daha fazla otizmli bireye ulaşmak hem de bu konuda farkındalık yaratmak için çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde sonlandırdı.

"
"